מקלובה מתכון של תומר כולל סרטון
מצרכים להכנת מקלובה:
1 כרובית
1 חציל
1 בטטה
3 בצל
3 גזר
1 גמבה
4-5 תפוח אדמה
5 עגבניות
צרור פטרוזיליה
חצי קילו אורז עגול או פרסי
מעט שומן כבש ( לא חובה)
חצי קופסא גרגירי חומוס
צנוברים (לא חובה)
3 כפות בהראט
2 כפות מלח
כף כורכום
3 כרעיים חתוכים -2
אופן הכנה:
1. שוטפים את האורז ומשרים במים חמים.
2. פורסים את הירקות לפרוסות עבות. מטגנים כל ירק בנפרד(לא מטגנים את העגבניות והבצל) ומסדרים בתבנית עם נייר סופג.
3. בסיר גבוה שמים את השמן שטיגנו את הירקות,מתחילים בטיגון הכרעיים שהעור כלפי מטה
4. תוך כדי טיגון העוף,מוסיפים את השומן כבש וממשיכים לטגן.
5. מוסיפים את הבהראט,מלח והכורכום לסיר עם הכרעיים,ומוסיפים כליטר מים חמים ומבשלים כחצי שעה.
6. חותכים את הנייר אפיה לפי השיטה שהודגמה בסרטון.
7. לאחר חצי שעה מוציאים את הכרעים מהסיר, ומסננים את הנוזל בסיר ושומרים בצד לשימוש.
8. מתחילים בהרכבת הסיר, בתחתית הסיר שמים את נייר האפיה שחתכנו.
9. מסדרים שכבה של הירקות שחתכנו ומעל את הכרעיים עם העור כפי מטה.ומעל עוד שכבה של ירקות ומעל מפזרים פטרוזיליה.
10. מעל הירקות והפטרוזיליה מוסיפים את האורז והצנוברים,מהדקים היטב.
11. שמים את הסיר על אש גבוהה ומוסיפים חצי ליטר מהנוזל ירקות שסיננו מבישול הכרעיים ומבשלים 10 דקות על אש גבוהה.
12. לאחר 10 דקות מכסים את הסיר , מנמיכים את האש ומבשלים 50 דקות נוספות.
13. לאחר 50 דקות מסירים מהאש ושמים את הסיר סגור על מגבת רטובה.
14. שמים מעל הסיר מגש רחב,הופכים בעדינות ומגישים.