מתכון לאסאדו בתנור עם עשבי תיבול
המצרכים
נתח אסאדו (נקרא גם קשתית / שפונדרה/ נתח מספר 9)
חצי כוס שמן זית
4 שיני שום
5 גבעולי עלי טימין
5 גבעולי עלי רוזמרין
מלח ופלפל לפי הטעם
נייר כסף
נייר אפייה
אופן ההכנה:
פורסים שתי שכבות של נייר כסף ומעליהם שתי שכבות של נייר אפייה. מניחים עליהם את נתח האסאדו (אפשר עם העצם או להסיר אותו). בוזקים על הבשר מלח ופלפל בנדיבות מכל הכיוונים. לאחר מכן מערבבים את שמן הזית עם שני השום כתושות בקערית ומעסים את הבשר בתערובת היטב מכל הכיוונים. מניחים מעל את הטימין והרוזמרין ועוטפים היטב את הבשר. ראשית סוגרים את נייר האפייה בצורת סוכריה ולאחר מכן את נייר הכסף. חשוב לסגור היטב בכמה שכבות על מנת שהבשר יהיה אטום. מניחים על תבנית לתנור שחומם ל170 מעלות למשך 3.5 שעות. לאחר מכן פותחים את נייר הכסף ונייר האפייה – מרטיבים את האסאדו בנוזל שהבשר הגיר ומבשלים כ-15 דקות נוספות ללא כיסוי בטמפ של 240 מעלות. פורסים ומגישים חם.
בתיאבון.