חיפוש

מתכון לדג כבוש בחומץ – טעים ובריא בלבל הגבוה

דג כבוש בחומץ

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

דג כבוש בחומץ או דג מותסס הוא מנה קלאסית המחברת את הטעמים העדינים של הדג עם גרידת החומץ החריפה, ויוצרת חוויה מרעננת ומלאת טעם. מתכון זה אידיאלי למי שמעריך את אומנות הכבישה ונהנה לחקור שיטות מסורתיות לשימור מזון. החומציות של החומץ לא רק מוסיפה טעם מיוחד אלא גם משמשת כחומר משמר, ומאפשרת אחסון של הדג לתקופות ארוכות יותר. מנה זו יכולה להיות מוגשת כמנת פתיחה מפתה או כתוספת, משלימה בצורה מושלמת מגוון ארוחות עם פרופיל הטעמים הייחודי שלה.

איך להכין דג כבוש בחומץ – הרכיבים

  • 500 גרם פילה דג לבן יציב (כגון בקלה, חוואר או הליבוט), חתוך לחתיכות של 5 ס"מ
  • 300 מ"ל חומץ יין לבן
  • 100 מ"ל מים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 10 גרגירי פלפל שחור
  • 2 עלי דפנה
  • 1 בצל קטן, פרוס דק
  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • 1 גזר, פרוס דק
  • 1 פלפל אדום, פרוס דק
  • כמה ענפי שמיר טרי

שלבים:

  1. מערבבים בסיר את החומץ, המים, הסוכר, המלח, גרגרי הפלפל ועלי הדפנה. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל, השום, הגזר והפלפל האדום. מבשלים 5 דקות נוספות.
  3. מניחים את נתחי הדג בצלחת עמוקה חסינת חום.
  4. יוצקים את תערובת החומץ החמה על הדג, מוודאים שהחתיכות מכוסות לחלוטין.
  5. מניחים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר.
  6. לאחר התקררות מוסיפים למנה את ענפי השמיר.
  7. מכסים ומכניסים למקרר ל-24 שעות לפחות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
  8. מגישים צונן, מעוטר בשמיר טרי נוסף אם רוצים.

המתכון הזה של דג כבוש בחומץ הוא עדות למשיכה הנצחית של הכבישה, ומציע פינוק טעים ומלוח שהוא גם קל להכנה וגם מענג ליהנות ממנו.

 

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות