מתכון לטנזיה מרוקאית מושלמת
מצרכים להכנת טנזיה מרוקאית:
1 כוס חד פעמי צימוקים לבנים
1 כוס חד פעמי משמשים יבשים
1 כוס חד פעמי תאנים יבשים חתוכים ל-4
1 כוס חד פעמי חמוציות יבשות
1 כוס חד פעמי אגוזי פקאן
1 כוס חד פעמי אגוזי מלך
1 כוס חד פעמי שקדים מולבנים ללא קליפה
1 כוס חד פעמי שזיפים יבשים ללא חרצנים
2 בצל חתוכים לרצועות
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס סילאן
חצי כוס יין תירוש
2 מקלות קינמון
2-3 כוכב אניס
טיפה שומשום קלוי
3-4 כפות שמן
מעט מלח
מעט צילי (לא חובה)
מעט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
1. בסוטאז שמים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
2. מוסיפים לבצל את אגוזי המלך,אגוזי פקאן ושקדים מולבנים וממשיכים בטיגון 3-4 דקות.
3. מוסיפים את כוכבי האניס ואת המקלות קינמון.
4. מוסיפים את הסוכר חום וממשיכים לערבב.
5. מוסיפים את הסילאן וממשיכים בערבוב.
6. מוסיפים את היין תירוש וממשיכים לערבב.
7. מוסיפים מלח וצילי (לא חובה)
8. מוסיפים את הפירות היבשים ואת השומשום הקלוי וממשיכים בערבוב.
9. מנמיכים את האש ,מוסיפים פלפל שחור גרוס ומבשלים 10 דקות.
10. מסירים מהאש ומגישים