ממרח טפנד זיתים, עם פרופיל הטעמים העשיר והמלוח שלו, הוא תענוג ים תיכוני שמביא את המהות של מטעי זיתים שטופי שמש היישר לשולחן שלך. ממרח רב-תכליתי זה עשוי מתערובת של זיתים, צלפים, אנשובי ושמן זית, ויוצרים סימפוניה של טעמים שיכולה לרומם כל מנה או לשמש כמנה ראשונה מענגת בפני עצמה.
מושלם למריחה על לחם פריך, קרקרים, או כתיבול להשלמת גבינות ובשרים, טפנד זיתים הוא עדות לפשטות והאלגנטיות של המטבח הים תיכוני. בעזרת מידות אירופאיות, מתכון זה מהווה קריצה לשיטות ההכנה המסורתיות, המבטיח חווית טעם אותנטית.
איך להכין ממרח טפנד זיתים עם זיתים שחורים – הרכיבים
- 200 גרם זיתים שחורים מגולענים (רצוי קלמטה או תערובת של הזנים האהובים עליכם)
- 2 כפות צלפים שטופים
- 4 פילה אנשובי
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כף מיץ לימון טרי
- 2 כפיות עלי טימין טריים
- 100 מ"ל שמן זית כתית מעולה
- פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
איך מכינים טפנד זיתים – שלב אחר שלב
- מערבבים את הזיתים, הצלפים, פילה האנשובי והשום הטחון בקערה של מעבד מזון.
- דופקים כמה פעמים לקצוץ גס, ואז מגרדים את דפנות הקערה.
- מוסיפים לתערובת את מיץ הלימון ועלי הטימין הטריים.
- כשמעבד המזון פועל, יוצקים פנימה באיטיות את שמן הזית עד שהתערובת קצוצה דק אבל עדיין יש לה קצת מרקם.
- מתבלים בפלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם.
- העבירו את הטפנד לקערה והניחו לו לשבת לפחות שעה לפני ההגשה כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
- מגישים עם לחם פריך, קרקרים, או כתבלין לגבינות ובשרים.
מתכון טפנד זיתים זה לוכד את תמצית הטעמים הים תיכוניים, ומציע ממרח עשיר ומלוח שקל להכין וגם מענג ליהנות ממנו. בין אם אתם מארחים מפגש או מחפשים דרך להוסיף מגע של גורמה לארוחות שלכם, הטפנד הזה בטוח ירשים.