חיפוש

מתכון למאק אנד צ'יז קרמי ומנחם

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

מתכון למאק אנד צ'יז קרמי ומנחם

למק אנד צ'יז, אוכל מנחם קלאסי אהוב, יש היסטוריה עשירה החל מהמאה ה-14 באיטליה. מאמינים כי טבחים איטלקיים היו הראשונים לשלב פסטה עם גבינה, ויצרו מנה שבסופו של דבר תעשה את דרכה לארצות הברית ותהפוך למרכיב עיקרי במשקי בית ברחבי הארץ. כיום, מק אנד גבינה מגיע בהרבה וריאציות, אבל דבר אחד נשאר קבוע: השמנת הבלתי ניתנת לעמוד בפניה והטובה הגבינה שלה.

המתכון הזה לקרם מק אנד גבינה מושלם לאותן ארוחות ערב משפחתיות נעימות או מפגשי בישול. זה חביב הקהל שיגרום לכולם לחזור לשניות. לא רק שהוא טעים, אלא שהוא גם עמוס בחומרים מזינים. השילוב של פסטה וגבינה מספק מקור טוב לפחמימות וחלבונים, בעוד שתוספת חלב מוסיפה סידן וויטמין D לתמיכה בבריאות העצם. בנוסף, אתה יכול בקלות להתאים את המתכון הזה כך שיתאים להעדפות התזונתיות שלך, בין אם אתה כשר ובין אם אתה מחפש אלטרנטיבה בריאה יותר.

רכיבים:

  • 350 גרם מקרוני
  • 4 כוסות גבינת צ'דר מגוררת
  • 2 כוסות חלב מלא
  • 4 כפות חמאה ללא מלח
  • 2 כפות קמח לכל מטרה
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אבקת בצל
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית אפייה בגודל 9×13 אינץ' בחמאה או בספריי בישול.
  2. מבשלים את מקרוני המרפק לפי הוראות האריזה עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ומניחים בצד.
  3. בסיר גדול ממיסים את החמאה על אש בינונית. לאחר ההמסה, טורפים פנימה את הקמח ליצירת רו. מבשלים 1-2 דקות תוך ערבוב מתמיד עד שהתערובת מזהיבה וריחנית.
  4. יוצקים את החלב בהדרגה תוך כדי טריפה מתמדת כדי למנוע היווצרות גושים. מבשלים את התערובת במשך 3-5 דקות, או עד שהיא מתחילה להסמיך.
  5. מערבבים פנימה את גבינת הצ'דר המגוררת, אבקת השום, אבקת הבצל, המלח והפלפל. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהגבינה נמסה והרוטב חלק וקרמי.
  6. מוסיפים את המקרוני המבושלים לרוטב הגבינה, תוך ערבוב עד שהפסטה מצופה באופן אחיד.
  7. מעבירים את תערובת המק והגבינה לתבנית האפייה המוכנה, מפזרים אותה לשכבה אחידה.
  8. אופים בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב ומבעבע.
  9. מוציאים מהתנור ומצננים כמה דקות לפני ההגשה.

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות, ניתן להחליף גבינות ומוצרי חלב עם תעודת כשרות במקום הרכיבים הסטנדרטיים. בנוסף, תוכלו להתנסות בסוגים שונים של גבינות, כמו גאודה, מוצרלה או פרמזן, כדי ליצור פרופילי טעם ייחודיים.

יתרונות תזונתיים:

מנת מק אנד גבינה שמנת זו מציעה שילוב מאוזן של מאקרו-נוטריינטים. הפסטה מספקת פחמימות מורכבות לאנרגיה מתמשכת, בעוד הגבינה והחלב תורמים חלבון ושומנים בריאים. בנוסף, הסידן ממרכיבי החלב תומך בבריאות העצם, מה שהופך זאת לאופציה מזינה לכל המשפחה.

מנות: מתכון זה משרת כ-6-8 אנשים, מה שהופך אותו לאידיאלי עבור ארוחות ערב משפחתיות או מפגשים עם חברים.

זמן הכנה: זמן ההכנה למנת מק אנד גבינה זו הוא כ-30 דקות, עם 20 דקות נוספות לאפייה.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריה הקלה, מה שהופך אותו מתאים לבשלנים מתחילים ולשפים ותיקים כאחד.

טיפים לשיפור:

  • לטוויסט מפנק במיוחד, נסה להוסיף בייקון פריך או בשר חזיר חתוך לקוביות המק והגבינה לפני האפייה.
  • כדי להפוך את המנה הזו ללא גלוטן, השתמשו בפסטה נטולת גלוטן והחליפו עמילן תירס בקמח לכל מטרה ברוטב הגבינה.
  • לגרסה בריאה יותר, אפשר להשתמש בחלב דל שומן וגבינה מופחתת שומן כדי להאיר את המנה מבלי לוותר על הטעם.
  • כדי להגיע למרקם קרמי יותר, אפשר להוסיף לרוטב הגבינה כף גבינת שמנת או שמנת חמוצה.
  • אל תבשלו יותר מדי את הפסטה בשלב הרתיחה הראשונית, כי היא תמשיך להתבשל בתנור. כוונו לאל-דנטה כדי למנוע מהמאק אנד צ'יז להפוך לדייסתי.

תיהנו מיצירת המק אנד צ'יז הקרם שלכם עם יקיריכם, והתענגו על כל ביס גבינה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות