בואו נצלול לתוך מתכון למרק ברוקולי שמנת שהוא גם מזין וגם מנחם, מושלם לכל עונה אבל מענג במיוחד בחודשים הקרירים. מתכון זה מתמקד בטעמים הטבעיים של הברוקולי, משופרים עם מגע של קרמיות ורמז של גבינת צ'דר חדה, יוצר מרקם חלק וקטיפתי שקשה לעמוד בפניו. זוהי מנה פשוטה ואלגנטית שמציגה את הרבגוניות של הברוקולי, והופכת אותו למרק חם ומזמין.
תיאור
מתכון מרק ברוקולי שמנת זה הוא חגיגה של מרכיבים פשוטים שמתאחדים כדי ליצור מנה מנחמת ומתוחכמת כאחד. הוא עשוי עם ברוקולי טרי, תפוחי אדמה לעובי, ותערובת של שום ובצל לעומק הטעם, הכל טחון למרקם חלק וקרמי. מגע של גבינה מוסיף תו מלוח המשלים בצורה מושלמת את הארציות של הירקות. בין אם אתם מחפשים אפשרות לארוחת ערב קלה או מנה ראשונה לארוחה משוכללת יותר, המרק הזה בטוח ירשים.
איך להכין מרק ברוקולי בריא ומפנק – הרכיבים:
- 500 גרם ברוקולי טרי חתוך לפרחים
- 1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות של 2 ס"מ
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 750 מ"ל מרק ירקות
- 100 מ"ל של שמנת כבדה
- 50 גרם גבינת צ'דר חדה, מגוררת
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
שלבים
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, מטגנים עד שהם רכים ושקופים, כ-5 דקות.
- מוסיפים לסיר את קוביות תפוחי האדמה ופרחי הברוקולי תוך כדי ערבוב.
- יוצקים את מרק הירקות, מוודאים שהירקות שקועים במלואם. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לרתיחה. מבשלים עד שתפוחי האדמה והברוקולי רכים, כ-15 דקות.
- מסירים את הסיר מהאש ונותנים לו להתקרר מעט. בעזרת בלנדר טבילה טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם חלק. לחילופין, ניתן להשתמש בבלנדר רגיל, לעבוד בקבוצות במידת הצורך.
- מחזירים את הסיר לאש נמוכה. מערבבים פנימה את השמנת הכבדה וגבינת הצ'דר המגוררת, מבשלים עד שהגבינה נמסה והמרק מחומם. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מגישים את המרק חם, אופציונלי מקושט במעט גבינה מגוררת או עשבי תיבול טריים.
תיהנו ממרק הברוקולי הקרמי שלכם, מנה המשלבת את המהות של אוכל מנחם עם מגע של תחכום. זוהי עדות לאופן שבו ניתן להפוך כמה מרכיבים פשוטים לארוחה משביעה וטעימה כאחד.