חיפוש

מתכון למרק ראמן יפני כשר עם עוף ובקר (טעמים אמאלה ואבאלה)

מתכון למרק ראמן יפני כשר עם עוף או בקר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מרק ראמן הוא מאכל אהוב ששורשיו במטבח היפני, הידוע במרק העשיר והטעים שלו, האטריות הרכות ומגוון התוספות שלו. יצירת קערת ראמן בבית מאפשרת התאמה אישית והתנסות, מה שהופך אותה לחוויית בישול אישית ומהנה. המתכון הבא הוא גרסה פשוטה שתופסת את המהות של הראמן המסורתי, מה שהופך אותו לנגיש להכנה עם מרכיבים זמינים.

תיאור
מתכון מרק ראמן תוצרת בית זה מביא לכם את החוויה המהותית של אוכל מנחם יפני. כולל מרק מלוח, אטריות לעיסות ושילוב של תוספות כמו בשר פרוס, ביצים מבושלות וירקות טריים, זו ארוחה שלמה בקערה. גרסה זו מתמקדת ביצירת עומק של טעם בפרק זמן קצר יותר, מושלם לארוחת ערב דשנה.

איך להכין מרק ראמן כשר – הרכיבים:

  • 1 ליטר מרק עוף או ירקות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף משחת מיסו (אופציונלי לתוספת עומק)
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 200 גרם אטריות ראמן
  • 200 גרם של בטן בקר או חזה עוף פרוס
  • 2 ביצים גדולות
  • 100 גרם תרד טרי
  • 1 גזר בינוני, חתוך לחתיכות באורך 5 ס"מ
  • 4 בצלים קצוצים דק
  • 100 גרם נבטי שעועית טריים (לא חובה)
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 חתיכת ג'ינג'ר (כ-2 ס"מ), טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

שלבים

  1. מביאים את המרק לרתיחה בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה.
  2. מערבבים את רוטב הסויה, משחת המיסו (אם משתמשים), שמן שומשום, שום וג'ינג'ר. מנמיכים את האש לנמוכה ומניחים להתבשל במשך 5 דקות.
  3. בסיר נפרד מרתיחים מים ומבשלים את אטריות הראמן לפי הוראות האריזה, בדרך כלל כ-4 דקות. מסננים ומניחים בצד.
  4. באותו סיר, מרתיחים את הביצים במשך 7 דקות לקבלת עקביות רכה. מוציאים, מצננים תחת מים זורמים קרים, מקלפים ומניחים בצד.
  5. במחבת על אש בינונית, מבשלים את בטן החזיר או העוף הפרוסים עד לבישול מלא, כ-7 דקות עבור חזיר ו-10 דקות עבור עוף. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  6. חולטים את התרד ואת נבטי השעועית במים רותחים למשך דקה, ואז מסננים.
  7. מרכיבים את קערות הראמן: מחלקים את האטריות המבושלות לקערות. יוצקים את המרק החם על האטריות.
  8. מעליהם בשר חזיר או עוף פרוס, ביצים רכות חצויות, תרד, גזר, נבטי שעועית ובצל אביב קצוץ.
  9. מגישים מיד, ומאפשרים לכל אחד לערבב את הקערה שלו ולערבב את כל החומרים יחד.

תיהנו ממרק הראמן הביתי שלכם, קערה מנחמת שהיא גם מזינה וגם משביעה, מושלמת לכל יום בשבוע.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות