הנה מתכון לעוגת ביסקוויטים פרווה, עוגה באמת מענגת ונטולת חלב לחלוטין. העוגה הקלה להכנה הזו משתמשת בחלופות שאינן חלביות והיא מושלמת למי שמעדיף או צריך אפשרויות נטולות חלב. זוהי עוגה ללא אפייה, מה שהופך אותה לפשוטה עוד יותר להכנה.
מתכון לעוגת ביסקוויטים ללא חלב – הרכיבים
- 2 1/2 כוסות של עוגיות התה האהובות עליך, שבורים לחתיכות קטנות (וודאו שהם נטולי חלב)
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס אבקת קקאו
- 1/2 כוס שמן קוקוס (או כל שמן אחר בטעם ניטרלי)
- 1 כפית תמצית וניל
- אופציונלי: 1/2 כוס אגוזים קצוצים (כמו שקדים, אגוזי מלך או אגוזי לוז) לפריכות נוספת
- אופציונלי: שוקולד צ'יפס או שבבים ללא חלב לציפוי
הוראות:
מכינים ביסקוויטים:
שוברים גס את הביסקוויטים לחתיכות קטנות, לא דקות מדי. אתה רוצה לשמור על מרקם מסוים. מניחים אותם בקערת ערבוב גדולה.
מכינים את סירופ השוקולד:
בסיר על אש בינונית מערבבים 1/2 כוס סוכר ו-1/2 כוס מים. מביאים לרתיחה ומערבבים עד שהסוכר נמס.
מוסיפים 1/2 כוס אבקת קקאו לסיר, תוך ערבוב מתמיד כדי למנוע גושים.
הוסף 1/2 כוס שמן קוקוס וכפית תמצית וניל. מערבבים היטב עד שהתערובת חלקה ומבריקה.
מסירים את הסיר מהאש ונותנים לסירופ להתקרר מעט.
מערבבים ביסקוויטים וסירופ שוקולד:
יוצקים את סירופ השוקולד שהתקרר מעט על הביסקוויטים השבורים בקערת המערבל.
מערבבים בעדינות עד שכל חלקי הביסקוויטים מצופים בסירופ השוקולד. אם משתמשים, מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים.
מרכיבים את העוגה:
מרפדים תבנית או תבנית עגולה בנייר אפייה להוצאה קלה.
מעבירים את תערובת הביסקוויט והשוקולד לתבנית המוכנה. לחץ כלפי מטה בעזרת מרית או גב של כף כדי לדחוס את התערובת וליצור שכבה אחידה.
לְקַרֵר:
מקררים את העוגה לפחות 3-4 שעות, או עד שהיא מתייצבת ויציבה.
לְשָׁרֵת:
לאחר התייצבות, מוציאים את העוגה מהתבנית ומניחים אותה על צלחת הגשה.
לחלופין, מקשטים בשוקולד צ'יפס או שבבים ללא חלב.
פורסים ומגישים מקורר.
עוגת הביסקוויטים הזו היא פינוק מענג המושלם לכל אירוע, החל ממפגשים מזדמנים ועד לאירועים רשמיים יותר. טעם השוקולד העשיר שלו ומרקם הביסקוויט הפריך הופכים אותו לאהוב בקרב כל קבוצות הגיל. תהנה מאפייה נטולת חלב!