פאי בנופי או Banoffee Pie, קינוח גן עדן שמחבר את המתיקות של בננה עם המרקם העשיר והקרמי של הטופי, שכולו שוכן בתוך בסיס ביסקוויטים פריך, הוא קלאסיקה בריטית מודרנית שכבשה לבבות ברחבי העולם.
שמו, פורטמנטו של "בננה" ו"טופי", מרמז על השילוב המענג של טעמים ומרקמים שהופכים את העוגה הזו לבלתי ניתנת לעמוד בפניו. מושלם לכל אירוע, מארוחת ערב משפחתית מזדמנת ועד מפגש חגיגי, הרכב השכבות שלו מציע שילוב מענג של מתיקות ועומק, עם תוספת רעננות של פרוסות בננה. הכנת עוגת בנופי אינה דורשת כישורי אפייה מקצועיים אלא תשוקה ליצור משהו טעים לחלוטין.
בואו נצא למסע הכנת הקינוח המענג הזה, תוך שימוש באמצעים המוכרים למטבחים האירופיים.
איך להכין פאי בנופי – נתחיל עם הרכיבים:
- 300 גרם ביסקוויטים "דיסטיב"
- 150 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
- פחית (כ-397 גרם) חלב מרוכז ממותק להכנת הטופי
- 4 בננות בשלות
- 300 מ"ל שמנת כפולה, מוקצף עד שנוצרות פסגות רכות
- שוקולד מגורר או אבקת קקאו לקישוט
שלבים:
- מרסקים את עוגיות הדיסטיב לפירור דק בעזרת מעבד מזון או מערוך. מערבבים את הפירורים עם החמאה המומסת עד לקבלת תערובת אחידה.
- מהדקים את תערובת הביסקוויטים לתחתית ומעלה את דפנות תבנית פאי עגולה או תבנית קפיצית בגודל 20 ס"מ ליצירת בסיס יציב ואחיד. מצננים במקרר לפחות 10 דקות להתייצבות.
- להכנת הטופי, מניחים את פחית החלב המרוכז הממותק שלא נפתחה בסיר גדול, מכסים אותה לחלוטין במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 2 עד 3 שעות, ומוודאים שהפחית מכוסה תמיד במים. מוציאים בזהירות את הפחית מהמים ונותנים לה להתקרר לחלוטין לפני הפתיחה.
- מורחים את הטופי המקורר על בסיס הביסקוויט ומצננים שוב למשך כשעה, או עד שהטופי יציב.
- פורסים את הבננות ומסדרים אותן בשכבה אחת מעל הטופי.
- מורחים את השמנת הכפולה המוקצפת ברכות על הבננות, ויוצרים חלק עליון או מתפתל לפי הרצוי.
- מקשטים בשוקולד מגורר או אבק של אבקת קקאו לפני ההגשה.
המתכון הזה לפשטידת בנופי הוא חגיגה של מרכיבים פשוטים שמתחברים יחד ליצירת קינוח שמענג את העיניים כמו שהוא מענג את החיך. כל שכבה תורמת למרקם והטעם הייחודיים לה, ומגיעה לשיאה בפשטידה עשירה ומרעננת כאחד. בין אם אתה אופה ותיק או חדש במטבח, הפאי הזה מבטיח להביא שמחה ומתיקות לשולחן שלך.