דרגו את המתכון
לפונדו, המנה המובהקת המסמלת את חדוות השיתוף, שורשים טבועים עמוק במסורת הקולינרית השוויצרית. החגיגה הקהילתית הזו סובבת סביב סיר גבינה מותכת שלתוכו טובלים הסועדים לחם באמצעות מזלגות ארוכי גבעול, ויוצרים חוויה שהיא לא פחות מהחברה ולא פחות מהאוכל.
פונדו גבינה קלאסי ממזג את הטעמים האגוזים והעשירים של גבינות Gruyère ואמנטל, בתוספת החדות העדינה של היין ורמז לשום, ומציע מטבל חלק וקטיפתי וטעים שאין לעמוד בפניו. הכנת פונדו בבית יכולה להפוך כל מפגש לארוחה חמה, מזמינה ואינטראקטיבית, מושלמת לערב קרים או כמרכז חגיגי.
איך להכין פונדו גבינה מדהים – מה נצטרך?
- 200 גרם גבינת גרוייר, מגוררת
- 200 גרם גבינת אמנטל, מגוררת
- 1 שן שום, חצויה
- 300 מ"ל יין לבן יבש
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית עמילן תירס
- 2 כפות קירש (ברנדי דובדבנים)
- קורט אגוז מוסקט
- קורט פלפל שחור גרוס
- 1 באגט חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
שלבים:
- משפשפים את החלק הפנימי של סיר פונדו בחצאי השום.
- יוצקים לסיר את היין הלבן ומיץ הלימון ומחממים עד שהוא חם, אך לא רותח.
- מוסיפים לסיר בהדרגה את הגבינות המגוררות, תוך כדי ערבוב מתמיד בתנועות דמות שמונה, עד שהגבינה נמסה והתערובת חלקה.
- בקערה קטנה מערבבים את עמילן התירס עם הקירש ליצירת תמיסה.
- מערבבים את תערובת עמילן התירס לתוך הגבינה, ממשיכים לבשל ומערבבים עד שהפונדו מסמיך מעט.
- מתבלים באגוז מוסקט ופלפל שחור גרוס.
- מניחים את סיר הפונדו מעל מבער ליד השולחן. כוונו את הלהבה כדי לשמור על הפונדו חם אך לא חם מדי.
- חוצים את קוביות הלחם במזלגות פונדו וטובלים בתערובת הגבינה.
התאספו סביב סיר הפונדו ותיהנו מהאווירה החביבה כשאתם טובלים, מתערבלים ומתענגים על כל ביס מהטוב הקרמי והגביני. פונדו הוא לא רק מנה אלא חוויה, כזו שמפגישה אנשים על אהבה משותפת לאוכל.