דרגו את המתכון

מתכון לקבב דגים עסיסי ומלא טעמים

קבב דגים הוא מיזוג טעמים מענג, המשלב את העסיסיות של דגים טריים עם תבלינים ועשבי תיבול ארומטיים. מתכון זה מתחקה אחר מקורותיו לנוף הקולינרי התוסס של המזרח התיכון, שבו קבבים הם מסורת אהובה, שלעתים קרובות נהנים ממנה במהלך מפגשים חגיגיים וארוחות משפחתיות.

רכיבים:

כעת, על ההוראות המפורטות:

  1. מערבבים בקערה גדולה את שמן הזית, השום הטחון, הכמון הטחון, פפריקה, כוסברה טחונה, אורגנו מיובש, מלח ופלפל. מערבבים היטב ליצירת מרינדה.
  2. מוסיפים את נתחי הדג למרינדה, מוודאים שכל נתח מצופה בצורה אחידה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לה למרינדה במקרר למשך 15 דקות לפחות, ומאפשרים לטעמים להתמזג יחדיו.
  3. בזמן שהדג כובש, הכינו את השיפודים על ידי השחלת חתיכות דג לסירוגין, פלפלים ובצל אדום על השיפודים עד שהם מתמלאים.
  4. מחממים מראש את הגריל או מחבת הגריל לחום בינוני-גבוה. אם אתם משתמשים בשיפודי במבוק, כדאי להשרות אותם במים כ-30 דקות לפני כן כדי למנוע מהם להישרף.
  5. לאחר שהגריל חם, מניחים את קבבוני הדגים על משטחי הגריל או על מחבת הגריל. מבשלים כ-3-4 דקות מכל צד, או עד שהדג מבושל ויש לו פחם יפה.
  6. לאחר שהקבבים מוכנים, מסירים אותם מהגריל ונותנים להם לנוח כמה דקות.
  7. מגישים את קבבוני הדגים חמים, מעוטרים בפלחי לימון טרי בצד.

חלופות כשרות:

ניתן להחליף את הדגים בזנים בעלי תעודת כשרות כמו סלמון או פורל. בנוסף, אתה יכול להחליף את כל המרכיבים הלא כשרים בחלופות מוסמכות, כדי להבטיח שהמנה שלך עומדת בהגבלות התזונה.

יתרונות תזונתיים:

מנות, זמן הכנה ורמת קושי: מתכון זה מניב כ-4 מנות ולוקח כ-30 דקות להכנה ולבישול. מבחינת קושי, הוא נכנס לקטגוריית הקל, מה שהופך אותו לנגיש לטבחים מתחילים וותיקים כאחד.

טיפים לשיפור:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות