רינה יחזקאל משתפת אותנו במתכון שלה לקוסקוס טוניסאי עם מרק שעועית
מצרכים:
לקוסקוס:
בערך 4 כוסות מים
2 כפות מלח
1 קילוגרם סולת
6 כפות שמן
למרק:
1/2 קילוגרם בשר בקר חתוך לקוביות
2 כפיות כמון
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף מלח
4 כפות שמן
3 כפות רסק עגבניות
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום קצוץ
200 גרם שעועית יבשה מושרית במים למשך לילה
1.5 כפית פלפל שחור
1.5 כפיות כורכום
200 גרם דלעת מגורדת
3-4 יחידות פלפל שאטה
8 כוסות מים
קורט קינמון
אופן הכנה:
1. שמים בקערת קוסקוס את הסולת ומוסיפים את המלח ומערבבים. שופכים מים לסולת (בין כוס ל-2 כוסות) ומערבבים עד ליצירת גושים קטנים (יד אחד שופכת את המים והיד השניה מערבבת.
2. מעבירים את הסולת שיצרנו דרך מסנת קוסקוס (ררבל) ומנפים את הגרגירים שיצרנו לקערה.
3. מעבירים את הקוסקוס לסיר קוסקוס ומבשלים מעל סיר המרק או מעל סיר עם מים למשך שעה. יוצרים חורים בקוסקוס (מעין ארובה) על מנת לתת לאדים להשתחרר ומבשלים עד שהסולת מתקשה מעט.
4. לאחר שעה ושהקוסקוס מתקשה מעט מעבירים את הקוסקוס המבושל לתוך קערה ומפוררים את גושי הקוסקוס עד שנקבל גרגירים אחידים ואז מוסיפים עוד 2 כוסות מים תוך כדי בחישה מתמדת ,אם חסר ניתן להוסיף עוד חצי כוס מים. מוסיפים לקוסקוס את השמן וממשיכים לערבב,יוצרים ערימה של גרגירי הקוסקוס ונותנים לנוח למשך רבע שעה ואז מבשלים בסיר של הקוסקוס מעל אדים למשך 30-45 דקות.
5. כאשר הקוסקוס מוכן ,מורידים מהאדים ומעבירים לקערת קוסקוס ומפוררים את הקוסקוס בעזרת כף גדולה ואז הקוסקוס מוכן.
6. מתחילים בהכנת המרק: שמים בסיר המרק את השמן ומחממים,מוסיפים את הבצל ומטגנים ואז מוסיפים את השום וממשיכים לטגן,מיסיפים את הדלעת וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב,מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים למשך כ-15 דקות חשוב לערבב מדי פעם. מוסיפים לסיר המרק את רסק העגבניות,השעועית,המים והתבלינים ,מערבבים ומביאים לרתיחה,לאחר שהמרק רתח,מנמיכים את האש ומבשלים למשך 60-90 דקות עד אשר גם הבשר וגם השעועית מתרככים, אם צריך מוסיפים מים למרק במהלך הבישול.