חיפוש

מתכון לריבת ענבים ביתית וטעימה במיוחד

מתכון לריבת ענבים ביתית

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

המתכון הזה מיועד לריבת ענבים ביתית מענגת שתופסת את תמצית הענבים בצנצנת. לריבה טעם עשיר ומתוק עם שמץ של חמצמצות, מה שהופך אותה לממרח מושלם לטוסט בוקר, השלמה לגבינות, או אפילו כזיגוג לבשרים. תהליך הכנת ריבת ענבים הוא קצת הרפתקה קולינרית, המאפשרת לכם לחוות את הפיכתם של ענבים טריים לפינוק טעים ונמרח. מתכון זה משתמש במרכיבים פשוטים ובטכניקות מסורתיות להכנת ריבה.

רכיבים:

  • 4 כוסות ענבים טריים (ללא גרעינים)
  • 2 כוסות סוכר מגורען
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כוס מים

איך להכין ריבת ענבים – שלבים:

  1. שוטפים היטב את הענבים ומסירים את הגבעולים.
  2. מניחים את הענבים והמים בסיר גדול ומביאים לרתיחה על אש בינונית.
  3. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות, עד שהענבים רכים.
  4. השתמשו במועך תפוחי אדמה או בכלי דומה כדי לכתוש את הענבים בסיר.
  5. מוסיפים סוכר ומיץ לימון לסיר, ומערבבים היטב.
  6. מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש כדי לשמור על רתיחה עדינה.
  7. מבשלים כ-30 דקות תוך ערבוב תכוף עד שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה.
  8. כדי לבדוק את עקביות הריבה, הניחו כף קטנה על צלחת קרה. אם זה ג'ל, זה נעשה.
  9. מסירים את הסיר מהאש ונותנים לריבה להתקרר מעט.
  10. אם רוצים, העבירו את הריבה דרך מסננת או טחנת מזון כדי להסיר את הקליפות ואת כל הגושים שנותרו.
  11. יוצקים את הריבה החמה לצנצנות מעוקרות, ומשאירים רווח של 1/4 אינץ'.
  12. סוגרים את הצנצנות ומעבדים אותן באמבט מים רותחים למשך 10 דקות.
  13. מוציאים את הצנצנות מאמבט המים ונותנים להן להתקרר לחלוטין.
  14. בדוק את האטמים, ולאחר מכן אחסן את הריבה במקום קריר וחשוך.

תהנה ריבת הענבים הביתית שלך, יצירה מענגת שמביאה פרץ של טעם ענבים לשולחן שלך!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות