מתכון מרק כרובית וכרישה עם מרקם מדהים של שמנת
מקורו בלב המטבח הצרפתי, מרק הכרובית והכרישה הקרמי הזה הוא תענוג מחמם נפש, מושלם לערב נעים או למפגשים אלגנטיים. זוהי מנה רב-תכליתית שיכולה לשמש כמנה ראשונה מנחמת או כמנה עיקרית משביעה. המתיקות העדינה של הכרישה משלימה את הטעם הארצי של הכרובית, בעוד שהמרקם הקרמי מאחד את הכל בתערובת יוקרתית. עמוס בויטמינים, סיבים ונוגדי חמצון, המרק הזה לא רק מעורר את בלוטות הטעם אלא גם מזין את הגוף, מה שהופך אותו לתוספת בריאה לכל ארוחה.
רכיבים:
- 1 כרובית בינונית, קצוצה לפרחים
- 2 כרישות גדולות, חלקים לבנים וירוק בהיר בלבד, פרוסות
- 3 שיני שום, קצוצות
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 4 כוסות מרק ירקות
- 1 כוס חלב שקדים לא ממותק (או כל חלב לבחירה)
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פטרוזיליה טרייה או עירית לקישוט
הוראות הכנה:
- מחממים שמן זית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים בצל קצוץ וכרישה פרוסות ומאדים עד שהם רכים ושקופים, כ-5-7 דקות.
- מוסיפים שום טחון לסיר ומבשלים עוד 1-2 דקות עד לריח.
- מוסיפים לסיר פרחי כרובית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב לאיחוד כל החומרים.
- יוצקים ציר ירקות לסיר, מוודאים שהכרובית שקועה במלואה. מגבירים את האש לגבוהה ומביאים את התערובת לרתיחה.
- לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים למרק להתבשל במשך 20-25 דקות, או עד שהכרובית רכה ופורצת בקלות עם מזלג.
- בעזרת בלנדר טבילה או בלנדר רגיל טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. אם משתמשים בבלנדר רגיל, עבדו בקבוצות כדי למנוע הצפת גדותיה.
- החזירו את המרק המעורב לסיר במידת הצורך וערבבו פנימה חלב שקדים (או חלב לבחירתכם) לקבלת קרמיות רצויה. מתקנים תיבול במלח ופלפל במידת הצורך.
- מבשלים את המרק 5 דקות נוספות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחדיו.
- מגישים חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה קצוצה או עירית לקצוץ של צבע ותוספת רעננות.
חלופות מתכון:
לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות, ולשקול שימוש במרק ירקות המסומן כשר. אתה יכול גם להתאים אישית את המרק הזה על ידי הוספת ירקות אחרים כגון גזר או תפוחי אדמה לתוספת טעם ושינוי מרקם. בנוסף, אתה יכול להוסיף את המרק עם כף יוגורט יווני או פיזור של גבינה מגוררת לעושר נוסף.
יתרונות תזונתיים:
- כרובית היא מעצמה תזונתית, עשירה בויטמינים C, K ו-B6, כמו גם סיבים ונוגדי חמצון, התומכים בעיכול ומקדמים בריאות כללית.
- כרישה היא מקור מצוין לויטמינים A ו-K, כמו גם מנגן וברזל, התורמים לבריאות העצם ולתפקוד החיסון.
- מרק זה דל בקלוריות ופחמימות, מה שהופך אותו מתאים להעדפות תזונתיות שונות, כולל דיאטות טבעוניות, נטולות גלוטן ודלות פחמימות.
כמות: מתכון זה מניב כ-4 מנות, מה שהופך אותו לאידיאלי עבור ארוחת ערב משפחתית קטנה או מפגש אינטימי עם חברים.
זמן הכנה: ההכנה אורכת כ-15 דקות, עם זמן בישול של 25-30 דקות, מה שהופך אותה לאופציה מהירה ונוחה ללילות חול עמוסים.
רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריה הקלה, הדורש כישורי בישול בסיסיים ושלבי הכנה מינימליים.
טיפים לשיפור:
- כדי לשפר את טעם המרק, שקול לצלות את פרחי הכרובית מראש לטעם עמוק יותר ומקורמל.
- אתה יכול גם להוסיף שפריץ של מיץ לימון או קורט אגוז מוסקט לקבלת תו עדין הדרים או חם וארומטי.
- לקבלת עקביות סמיכה יותר, ערבבו פנימה תפוחי אדמה מבושלים או חופן קשיו לתוספת שמנת ללא מוצרי חלב.
- התנסה עם עשבי תיבול ותבלינים שונים כגון טימין, רוזמרין או כמון כדי להתאים אישית את פרופיל הטעמים בהתאם להעדפותיך.