היום אנחנו נדבר על מתכון מדהים של עוגת גבינה אפויה קרמית וחלומית עם שמנת חמוצה. אבל לפני שאנחנו צוללים לתוך המעצבן של להרים את פרוסת גן העדן הזו, בואו נדבר קצת על סיפור הרקע שלו ומה עושה אותו כל כך מיוחד.
טיול קצר לאורך ליין עוגת הגבינה
ההיסטוריה של עוגת הגבינה עשירה ומרובדת כמו הקינוח עצמו. מקורו ביוון העתיקה, התענוג הקרמי הזה עבר לאורך זמן, כאשר כל תרבות מוסיפה את הטוויסט הייחודי שלה. הגרסה שלנו, אפויה ומעליה שכבת שמנת חמוצה טעימה, היא קריצה לעוגת הגבינה בסגנון ניו יורק, אבל עם טוויסט שהופך אותה לייחודית שלנו.
יתרונות תזונתיים, יש בנמצא?
עוגת הגבינה הזו היא לא רק לעורר את בלוטות הטעם שלך; הוא גם עמוס במוצרים תזונתיים. בתור התחלה, גבינה היא מקור פנטסטי לסידן וחלבון. ואז יש את השמנת החמוצה, הוספת מנה של פרוביוטיקה, וביצים, שופעות ויטמינים ומינרלים. כמובן, זה פינוק, אז מתינות היא המפתח!
איך להכין עוגת גבינה אפויה עם שמנת חמוצה – הרכיבים
עבור הקרום:
200 גרם עוגיות דיסטיב, מרוסקות
100 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
למילוי:
900 גרם גבינת שמנת, טמפרטורת החדר
250 גרם סוכר מגורען
200 מ"ל שמנת חמוצה
15 מ"ל תמצית וניל
4 ביצים גדולות
לתוספת:
300 מ"ל שמנת חמוצה
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
הערכות גודל וזמן
מתכון זה מניב כ-12 מנות, מושלם למפגש משפחתי או פינוק בסוף השבוע. זמן ההכנה הוא כ-30 דקות, האפייה אורכת כ-50 דקות, וזמן הקירור הוא 4 שעות קריטיות (תאמינו לי, שווה לחכות!). בסך הכל, הייתי מדרג את זה כמתכון בדרגת קושי בינונית – קצת אתגר למתחילים אבל בר ביצוע לחלוטין.
שלבי הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס. מתחילים מערבוב את הביסקוויטים המרוסקים עם חמאה מומסת ומהדקים היטב את התערובת הזו לתחתית תבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ. אופים אותו במשך 10 דקות, ואז מניחים לו להתקרר.
- בקערה גדולה מקציפים את גבינת השמנת והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה. מערבבים פנימה 200 מ"ל שמנת חמוצה ווניל. מוסיפים ביצים אחת בכל פעם, ומקציפים מספיק כדי לשלב.
- יוצקים את המילוי הזה על הקרום ומחליקים את החלק העליון. אופים במשך 50 דקות.
- בזמן האפייה, טורפים יחד 300 מ"ל שמנת חמוצה, אבקת סוכר ווניל לציפוי. מורחים את זה על העוגה ואופים 10 דקות נוספות.
- הניחו לעוגת הגבינה להתקרר בהדרגה בתנור הכבוי כשהדלת פתוחה מעט כדי למנוע סדקים.
- מצננים במקרר לפחות 4 שעות, עדיף לילה.
טיפים לשלמות
- ודא שכל החומרים נמצאים בטמפרטורת החדר כדי למנוע גושים.
- אל תערבב יתר על המידה את הבלילה; זה יכול לגרום לעוגת הגבינה לעלות ולרדת, ולהוביל לסדקים.
- אמבט מים יכול גם למנוע סדקים אבל היי, כמה סדקים לא משנים את הטעם.
אז הנה לך! עוגת גבינה אפויה עם שמנת חמוצה שמנת, חריפה, מענגת לחלוטין. זכור, בישול הוא רק הוספת הטאץ' האישי שלך, אז אתה מוזמן להיות יצירתי. בין אם זה קינוח משפחתי או פינוק לעצמכם, תהנו מכל ביס במעדן המפנק ומשביע הנשמה הזה. אפייה מהנה