4.4/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול
רולדת תמרים היא קינוח טעים המשלב את המתיקות הטבעית של התמרים עם מילוי עשיר וקרמי. זה פינוק מושלם למי שאוהב את הטעמים של תמרים ואגוזים. הנה מתכון להכנת רולדת התמרים המדהימה ביותר:
איך להכין רולדת תמרים משגעת – הרכיבים
למילוי התמרים:
1 כוס תמרים מגולענים, רצוי תמרים מסוג מג'הול
1/2 כוס מים חמים
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כוס אגוזים קצוצים (כגון אגוזי מלך, שקדים או אגוזי פקאן)
קורט מלח
לרולדה:
4 ביצים גדולות, מופרדות
1/2 כוס סוכר מגורען
1/4 כוס קמח לכל מטרה
1/4 כוס אבקת קקאו לא ממותק
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/4 כוס חלב
לקרם המילוי:
1 כוס שמנת כבדה
2 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
הוראות:
למילוי התמרים:
- מכינים תמרים: מניחים את התמרים המגולענים בקערה ויוצקים עליהם מים חמים. תנו להם להשרות כ-15 דקות לריכוך.
- ערבבו תמרים: לאחר ההשריה מסננים את התמרים ומכניסים אותם למעבד מזון או בלנדר. מוסיפים את תמצית הווניל וקורט מלח. מערבלים עד לקבלת ממרח תמרים חלק. ייתכן שיהיה עליך לגרד את דפנות המעבד ולערבב שוב כדי להבטיח שהוא חלק.
- מוסיפים אגוזים: מוסיפים את האגוזים הקצוצים לממרח התמרים ומערבבים כמה פעמים לאיחוד. מניחים את תערובת התמרים והאגוזים בצד.
לרולדה:
- מחממים תנור: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (בערך 350 מעלות פרנהייט). משמנים ומרפדים תבנית אפייה בגודל 9×13 אינץ' (23×33 ס"מ) בנייר אפייה, ומשאירים ציפה על הצדדים הארוכים יותר לגלגול קל.
- להקציף חלבונים: בקערה נקייה ויבשה מקציפים את החלבונים עד שנוצרים קצף נוקשה. הניחו אותם בצד.
- מערבבים את החומרים היבשים: בקערה נפרדת, טורפים יחד את הסוכר, הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה וקורט מלח.
- מערבבים את החומרים הרטובים: בקערה נוספת טורפים יחד את החלמונים והחלב עד לקבלת תערובת אחידה.
- שלבו בין תערובות רטובות ויבשות: הוסיפו בהדרגה את התערובת היבשה לתערובת הרטובה, תוך ערבוב עד שהיא מתאחדת היטב.
- מקפלים פנימה חלבונים: מקפלים בעדינות את החלבונים המוקצפים לתוך הבלילה עד שלא נשארים פסים. היו עדינים כדי שהבלילה תהיה קלה.
- אופים: יוצקים את הבלילה על תבנית האפייה המוכנה ומפזרים אותה בצורה אחידה. אופים בתנור שחומם מראש כ-12-15 דקות או עד שהעוגה קופצת בחזרה בנגיעה קלה.
- מגלגלים את העוגה: כשהעוגה עדיין חמימה, הופכים אותה על מגבת מטבח נקייה מאובקת באבקת סוכר. מסירים בזהירות את נייר הפרגמנט. מגלגלים את העוגה, החל מהצד הקצר יותר, תוך שימוש במגבת כמדריך. מניחים לו להתקרר לחלוטין תוך כדי גלגול.
לקרם המילוי:
קצפת: בקערה, מקציפים את השמנת הכבדה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד שנוצרות קצפת נוקשה.
הַרכָּבָה:
- פורם עוגה: פורסים בזהירות את העוגה שהתקררה.
- מורחים מלית תמרים: מורחים את תערובת התמרים והאגוזים המוכנה באופן שווה על העוגה המגולגלת.
- מוסיפים שמנת: לאחר מכן מורחים את הקצפת בצורה אחידה על מלית התמרים.
- מגלגלים שוב: מגלגלים בזהירות את העוגה המלאה בחזרה, מתחילים מאותו קצה קצר יותר. השתמשו במגבת כדי לעזור בגלגול. מניחים את הרולדה עם התפר כלפי מטה.
- מצננים: עוטפים את רולדת התמרים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 1-2 שעות לפחות להתייצבות.
- פורסים ומגישים: פורסים את הרולדה הצוננת לעיגולים ומגישים. אפשר לפדר באבקת קקאו או אבקת סוכר לקישוט.
- תהנה ברולדת התמרים המדהימה שלך! זהו שילוב מענג של תמרים מתוקים, מילוי קרמי ועוגה שוקולדית שבטוח ירשים.