סופגניות כמו של רולדין
המצרכים לכ- 40 סופגניות:
1 ק"ג קמח לבן
½ כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים L
כוס חלב
כפית תמצית וניל
2 כפיות ערק/ברנדי/ליקר שקדים
100 גרם חמאה רכה
כפית מלח
שמן לטיגון
(נייר אפייה חתוך לריבועים)
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מכניסים את כל מצרכי הבצק ומערבבים עם וו לישה במהירות נמוכה. (חשוב מאוד לעבוד עם מיקסר ולא ללוש ידנית ליצירת בצק אוורירי). בהתחלה על מהירות נמוכה ולאט לאט לעלות למהירות גבוהה יותר. יש ללוש במיקסר לפחות 8 דקות עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה. מכסים בשקית ומניחים להתפחה בתוך הקערה כשעה וחצי או עד שיכפיל את נפחו.
יוצרים מהבצק כ- 40 כדורים ומניחים כל כדור על ריבוע נייר אפייה להתפחה כשעה או עד שכל כדור יתפח פי שתיים מגודלו המקורי.
מחממים שמן בסיר עמוק ורחב לטמפ' של 170 מעלות (כדאי מאוד למי שמטגן הרבה להחזיק בבית מדחום לבישול כי הטמפרטורה מאוד קריטית בטיגון סופגניות). להכניס כל סופגניה עם נייר האפייה לשמן ובמהלך הטיגון הנייר יופרד לבד ויש להוציא אותו החוצה. לטגן עד להזהבה משני הצדדים. (אם ההתפחה היתה מספקת והטמפ' נכונה- אמור להיווצר פס לבן באמצע). מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומניחים מספר דקות לפני הציפוי.
ניתן לצפות הסופגניה בכל דבר שתרצו –אבקת סוכר, שוקולד מריר, שוקולד לבן, ממרח לוטוס, ממרח חלבה וכו'.
וניתן למלא את הסופגניה בכל מילוי שתרצו – ריבה, ממרח שוקולד, קצפת, ריבת חלב וכו'.
אם תרצו לצפות את הסופגניה בשולקולד לדוגמא – יש להמיס את השוקולד במיקרו ולהוסית טיפה שמן ולערבב בכדי שהציפוי יהיה אחיד ומבריק יותר. אם תרצו לצפות בממרח לוטוס – יש לחמם את הממרח במיקרו ולצפות. ניתן לפזר מעל כל מה שתרצו – עוגיות, קליק שוקולד, פירורי חלבה, סוכריות צבעוניות, שקדים קלויים וכו'.
בתיאבון.