סופלה שוקולד מתכון מנצח של תומר תומס
מצרכים לסופלה שוקולד:
3/4 כוס חד פעמית של קמח
3/4 כוס חד פעמית של סוכר
200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
100 גרם שוקולד חלב
2 חלמונים
3 ביצים
200 גרם חמאה
אופן הכנה:
1. בקערת זכוכית שמים את החמאה.
2. מוסיפים לקערה עם החמאה את קוביות השוקולד מריר.
3. מכניסים למיקרוגל ל-40 שניות מערבבים ומחזירים למיקרוגל לחימום נוסף של 40 שניות עד החמאה והשוקולד הופכים לנוזליים ונוצרת בלילה אחידה.
4. מוסיפים את החלמונים לתערובת החמאה והשוקולד ומערבבים מהר .
5. מוסיפים את הביצים לבלילה וממשיכים לערבב מהר עד לקבלת תערובת אחידה.
6. מוסיפים את הקמח והסוכר לבלילה ומערבבים היטב.
7. מעבירים את הבלילה לתבנית מאפינס או תבנית אישית של סופלה מנייר או מאלומיניום ממלאים רק רבע מגובה התבנית.
8. שמים במרכז הסופלה 2 קוביות שוקולד חלב.
9. מכסים מעל קוביית השוקולד שכבה נוספת בלילת סופלה השוקולד עד לחצי גובה של התבנית שהשתמשנו.
10. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 10 דקות.
11. מוציאים מהתנור לאחר 10 דקות ונותנים להתקרר כמה דקות ואז מוציאים מהתבנית.
12. להגשה מסדרים את הסופלה בצלחת, מפזרים מעל אבקת סוכר.
13. שמים ליד גלידה וניל ומגישים.
תגובה אחת
הכנתי עם הנכד בן ה-7 (הוא מצא את המתכון). קל להכנה, בלי ללכלך יותר מידי כילים.
יצא מצוין. שוקולדי ביותר.
דרך אגב, בגלל השימוש בחמאה, המתכון הוא חלבי, בלי קשר לסוג השוקולד.