סופלה שוקולד פרווה המתכון ששבר את הרשת
מתכון לסופלה שוקולד פרווה חלומי בדיוק כמו במסעדות.
רצוי לשקול את החומרים ולהשתמש במשקל ביתי לתוצאה מקסימלית.
מצרכים:
300 גרם מחמאה
300 גרם שוקולד מריר
6 ביצים
6 חלמונים
כוס פחות 2 כפות קמח (120 גרם)
כוס ועוד 3 כפות סוכר (240 גרם)
חבילה של שוקולד מריר חתוכה לקוביות.
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
סופלה שוקולד לבן מתכון מושחת
סופלה שוקולד עסיסי מתכון מטורף
סופלה שוקולד מושלם ומושחת
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת המתכון (המתכון בסרטון הינו חלבי אבל הטכניקה דומה)
אופן הכנה:
1. חותכים את ה-300 שוקולד מריר ואת המחמאה לקוביות וממיסים על אמבט מים כפול(בן מארי)
סרטון שמדגים מה זה בן מארי:
2. מקציפים בקערת המיקסר את החלמונים והביצים ומוסיפים את הסוכר במהלך ההקצפה וממשיכים להקציף עד אשר מתקבלת תערובת בצבע צהוב בהיר.
3. לאחר שהשוקולד והמחמאה נמסו מוסיפים לתוכם את הקמח ומערבבים עד אשר מקבלים תערובת אחידה ללא גושים.
4. עכשיו שגם בלילת הביצים מוכנה מתחילים בקיפול של תערובת הביצים עם תערובת השוקולד,מאחר ותערובת השוקולד חמה ואילו תערובת הביצים קרה יש לעשות קיפול תוך כדי השוואת טמפרטורות(אחרת הביצים יתבשלו במהלך הקיפול ונקבל מעין חביתה במקום סופלה)
אז איך עושים קיפול תוך כדי השוואת טמפרטורות?
הכל מוסבר בסרטון למעלה של הסופלה שוקולד(המתכון בסרטון הינו חלבי אבל הטכניקה דומה).
5. לאחר שקיפלנו והתערובת אחידה, מכסים את התערובת שקיבלנו בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לפחות חצי שעה או עד אשר מתקבלות בועות בחלק העליון של התערובת.
6. לאחר שהופיעו בועות בתערובת השוקולד בעזרת כף גלידה אנחנו ממלאים 3/4 את השקעים של תבנית המאפינס(יש לשמן קלות לפני עם מחמאה מומסת) או תבנית אישית,שמים במרכז הסופלה קוביית שוקולד מריר ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד אשר מתקבל שכבה קשה בראש הסופלה(11-15 דקות) יש להזהר מאפיית יתר אחרת הסופלה ייצא קשה.
7. מוציאים את הסופלה מהתנור ומגישים חם,במידה ועשיתם בתבנית מאפינס יש לחכות כמה דקות שהעוגה תתייצב ואז להוציא בעדינות מתבנית המאפינס ולהגיש שזה עדיין חם.
מומלץ להגיש עם גלידת וניל(פרווה או חלבית)