מתכון של אורטל עמרם , צילום : אסתר פורטאלאונה
מצרכים
½1 חבילות פתי בר 300
½ כוס קקאו
¼1 כוס חלב
½ כוס סוכר
1 חבילה שוקולד מריר 100 גרם
מחמאה 50 גרם
1 כפית רום
החומרים לקוקוס:
1 שקית אבקת סוכר 100 גרם
1 חבילה מחמאה 200 גרם
2 כוסות קוקוס
4 כפות חלב
לגנאש אופציונלי:
50 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
סושי שוקולד
מתכונים נוספים
סושי שוקולד מתכון היסטרי
סושי שוקולד וקוקוס מהיר
סושי מתכון נדיר
אופן הכנה:
לשים בסיר קקאו, חלב, שוקולד מריר, מחמאה, ולהמיס על אש בינונית תוך כדי ערבוב.
להוריד מהאש ולהוסיף כפית רום ולשפוך אותה על הביסקוויטים שפוררנו, לערבב, ולתת לזה להתקרר מעט.
לקחת נייר אפייה, להרטיב אותו ולהניח על השיש.
לשים את התערובת על הנייר ומעל עוד נייר אפייה משומן.
לשטח עם מערוך לריבוע ענק.
אפשר גם לעשות 2 רולדות על אותו אופן פשוט לחלק את התערובת לשתיים.
לאחר מכן לוקחים קערית ולשים בתוכה את הקוקוס, ה100 גרם אבקת הסוכר, וה200 גרם המחמאה המומסת והחלב.
לערבב ונמרח על תערובת הביסקוויטים עם ידיים רטובות.
לגלגל לרולדה ולהכניס למקפיא לשעה ואז לפרוס לפרוסות ונהנים.
להכנת הגנאש – אופציונלי:
50 גרם שמנת מתוקה. 100 גרם שוקולד מריר, לערבב על הגז עד לסמיכות.