חיפוש

עוגה ללא סוכר – הפתעה מתוקה בלי רגשות אשמה

עוגה ללא סוכר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

להתפנק עם עוגה טעימה ללא רגשות אשם של תוספת סוכר זו חוויה מענגת. מתכון לעוגה נטולת סוכר זה מציע פינוק לח וטעים, מושלם עבור אלה המעוניינים להפחית את צריכת הסוכר שלהם.

איך מכינים עוגה ללא סוכר – המרכיבים

  • 200 גרם קמח שקדים
  • 100 גרם קמח קוקוס
  • 4 ביצים
  • 150 מ"ל רסק תפוחים לא ממותק
  • 100 מ"ל חלב שקדים (או כל חלב צמחי לבחירה)
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • אופציונלי: סטיביה או אריתריטול לתוספת מתיקות, לפי הטעם

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית, החליפו את הביצים בביצי פשתן (1 כף קמח פשתן טחון + 3 כפות מים לביצה).
  • השתמשו באבקת אפייה ללא גלוטן לגרסה ללא גלוטן.
  • התאם את המתיקות להעדפתך באמצעות הממתיק האהוב עליך ללא סוכר.

איך מכינים עוגה ללא סוכר – צעד אחר צעד

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את קמח השקדים, קמח הקוקוס, אבקת האפייה וקורט מלח.
  3. טורפים בקערה נפרדת את הביצים, רסק תפוחים לא ממותק, חלב שקדים ותמצית וניל.
  4. מוסיפים את החומרים הרטובים בהדרגה לחומרים היבשים תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה ונוצר בלילה חלקה.
  5. טועמים את הבלילה ומוסיפים סטיביה או אריתריטול אם רוצים לעוד מתיקות.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומפזרים אותה בצורה אחידה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  8. לאחר האפייה מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר בתבנית 10 דקות לפני שמעבירים אותה לרשת לצינון מלא.
  9. לאחר שהתקררה, פורסים ומגישים את העוגה נטולת הסוכר שלך כמו שהיא או עם כף קצפת או פירות יער טריים.

תהנה מעוגה נטולת רגשות אשם זו כאפשרות קינוח או חטיף טעים.

מתכון זה מיועד לשרת 8-10 אנשים, תלוי בגודל הפרוסות.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות