שרה יוסף משתפת אותנו במתכון המנצח שלה לעוגת גבינה פירורים
מצרכים:
להכנת תחתית העוגה פירורים:
2.5 כוסות קמח רגיל
1 סוכר וניל
1 אבקת אפיה
1/2 כוס אגוזים או אגוזי פקאן טחונים דק
2 כפות סוכר
3 חלמונים
200 גרם חמאה
להכנת מלית הגבינה:
2 שמנת מתוקה
1 גבינת שמנת או טוב טעם או מסקרפונה 250 גרם
500 גרם גבינה לבנה 5%
1/2 כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
ניתן להשתמש באוכמניות אבל לא חובה
תבנית עגולה בקוטר 24
אופן הכנה:
1. בקערה מערבבים את כל חומרי התחתית עד לקבלת בצק אחיד ומחלקים ל-2.
2. בתבנית בקוטר 24 שמים חצי מהבצק ובתבנית תנור רגילה שמים נייר אפיה ומעל את החצי השני של הבצק ויוצרים ב-2 התבניות חורים בבצק בעזרת מזלג ואז אופים את 2 התבניות ב-180 מעלות עד להזהבה ואז מוציאים לקירור.
3. מתחילים בהכנת המלית גבינה – מקציפים את השמנת מתוקה,אינסטנט פודינג וניל והסוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה ומקפלים לתוכה את הגבינת שמנת והגבינה הלבנה (מומלץ קודם לאחד את הגבינת שמנת והגבינה הלבנה ואז לקפל לתוך הקצפת)
4. בתבנית עגולה עם תחתית של פירורים שמים שקף (ניתן לקנות בחנויות שמתמחות באפיה) ומעל שמים חצי מכמות המלית ומיישרים ומעל מפזרים חצי מכמות הפירורים שאפינו (שאפינו בתבנית התנור).
5. מעל הפירורים שופכים את החצי השני של המלית ומעל מפזרים את החצי השני של הפירורים שאפינו
6. מכניסים את העוגה למקפיא למשך שעה להתייצב ואז מעבירים למקרר.
מי שרוצה ציפוי של אוכמנית ,מקפיאים את העוגה לשעתיים במקפיא ומעל במקום לשים את הפירורים למעלה שמים את האוכמניות ומעבירים למקרר.