עוגת פרג מדהימה מתכון קל
אילנה לוי משתפת אותנו במתכון מדהים של עוגת פרג.
מצרכים:
כוס מידה 240 מ"לתבנית 26 עגולה משומנת
2 כוסות קמח
2 שקיות סוכר וניל 20 גרם
2 שקיות אבקת אפיה 20 גרם
1 כוס קוקוס
200 גרם פרג טחון
½ חבילה שוקולד מריר 50 גרם
חופן אגוזים טחונים גס, יוצא קצת יותר מחצי כוס
5 ביצים שלמות
1 כוס סוכר
½ כוס שמן
½ כוס מיץ תפוזים
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום
1 כפית תמצית שקדים
רוטב שוקולד:
1 ¼ כוסות מים
½ כוס סוכר
3 כפות שוקולית
2 כפות קקאו
2 כפות שמן
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגת פרג מנצחת ב-5 דקות
עוגת פרג תפוזים מתכון היסטרי
עוגת פרג מהירה מתכון נדיר
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. בקערה נשים את החומרים היבשים. בקערת המיקסר נקציף 5 ביצים שלמות בטמפרטורת החדר ונוסיף בהדרגה כוס סוכר. נקציף עד שמקבלים קצף תפוח ובהיר.
2. ננמיך למהירות איטית ונוסיף בזרזיף דק בצידי הקערה חצי כוס שמן, חצי כוס מיץ תפוזים, כפית תמצית וניל, כפית תמצית רום וכפית תמצית שקדים.
3. נאחד את התערובות באופן ידני, כל פעם נוסיף מקערת היבשים 3 כפות לקצף הביצים בצידי הקערה כדי שהקצף לא ייפול ונערבב בתנועות עטיפה בעדינות.
4. נמשיך עד ששתי התערובות מאוחדות ונעביר לתבנית עגולה 26 משומנת. נכניס לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שקיסם יוצא נקי בערך 40 דקות.
5. בינתיים נכין רוטב שוקולד להרטבת העוגה – בסיר קטן נבשל 1 ועוד רבע כוס מים, חצי כוס סוכר, 3 כפות שוקולית, 2 כפות קקאו, 2 כפות שמן וכפית תמצית וניל. נבשל עד להרתחה.
6. כשהעוגה יוצאת מהתנור נדקור בעזרת קיסם כמה חורים ואז נשפוך מעליה את רוטב השוקולד.