מורן בלאוס משתפת אותנו במתכון שלה לעוגת שוקולד פאדג'ית
מצרכים לעוגה:4 ביצים
3/4 כוס סוכר
150 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
3/4 כוס קמח
קורט מלח
גנאש שוקולד:
100 גרם שוקולד
50 מל שמנת מתוקה
אופן הכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות.
בקערה ממיסים שוקולד מריר וחמאה, עד המסה מלאה.
מערבבים ומניחים בצד.
בקערת מיקסר עם בלון הקצפה , מקציפים ביצים וסוכר עד קציפה תפוחה ובהירה.
תוך כדי פעילות המיקסר מכניסים את תערובת השוקולד המומסת ומערבבים עד איחוד חומרים.
לאחר מכן מקפלים את הקמח עד איחוד החומרים.
מעבירים את התערובת לרינג בקוטר 20 משומן היטב ועטוף מהצדדים כדי שהעוגה לא תברח במהלך האפייה.
מכניסים לאפייה בין 30-40 דקות , העוגה צריכה להיות אפויה ומעט רוטטת ( לא אפויה עד הסוף , תזהרו לא לייבש אותה).
שהעוגה יוצאת מהתנור מכינים את הגנאש, מחממים שמנת ושוקולד עד המסה מלאה , מכסים את העוגה האפויה בגנאש ומכניסים לקירור מלא! עד התייצבות.
מחלצים מהרינג ופורסים.
**עדיפות לחמם כל פרוסת עוגה 30 שניות במיקרוגל , כדור גלידה בצד ואתם בגן עדן.
סרטון עם מתכון נוסף לעוגת שוקולד פאדג'ית: