עוגת שוקולד עסיסית – מתכון שתמיד מצליח
אריאלה גולדמן משתפת אותנו במתכון עסיסי של עוגת שוקולד שתמיד מצליחה.
מצרכים:
לעוגה:
5 ביצים ללא הפרדה
½ כוס שמנת מתוקה / או צמחית לפרווה 125 מ"ל
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כוס שוקולית לאפייה/ רגילה
1 כף גדושה קקאו
1 כוס קמח תופח
לציפוי גנאש:
½ כוס שמנת מתוקה 125 מ"ל
1 חפיסה שוקולד מריר 100 גרם
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגת שוקולד מעלפת במיקרוגל ב-7 דקות
עוגת שוקולד עסיסית ב-5 דקות
עוגת שוקולד עסיסית מתכון מנצח
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. נחמם תנור מראש על חום של 180 מעלות – תוכנית אפייה רגילה.
2. במיקסר ידני נערבל עד קבלת בלילה אחידה ללא גושים, את המרכיבים נכניס לפי הסדר שכתוב במתכון. (לערבב מעט רק עד איחוד וכך העוגה תצא יפהפיה וללא סדקים).
3. נעביר לתבנית משומנת תחתית ודפנות.
4. נאפה כ 35- 45 דקות עד שקיסם במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
5. לפני שהעוגה יוצאת מהתנור להכין ציפוי.
לציפוי הגנאש:
1. נביא לסף רתיחה חצי כוס שמנת מתוקה ולהסיר מהאש.
2. נוסיף פנימה 1 חבילה שוקולד מריר 100 גרם.
3. נערבב עד לקבלת קרם אחיד ומבריק.
4. נצפה את העוגה בציפוי כשהוא חם מיד כשיוצאת מן התנור.
5. ניתן לקשט לאחר קירור העוגה.