עוגת שמרים שוקולד פרווה מעלפת
נירה חופי משתפת אותנו במתכון מושלם של עוגת שמרים שוקולד פרווה.
מצרכים:
לחמם מראש תנור ל 170 מעלות!
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר(,חד"פ קרה)
1 כוס שמן
1 ביצה שלמה.
+ 2 חלמונים .
1 כפית שטוחה מלח
2 כוסות מים חמימים
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגת שמרים שוקולד של הצרחות
עוגת שמרים שוקולד עסיסית לשבת הקרובה
עוגת שמרים שוקולד קלועה
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
להכניס לקערת המיקסר קמח שמרים וסוכר ונלוש,נוסיף את הביצים,השמן ואת המים לפי הצורך.. לקראת סוף הלישה נוסיף את המלח,ונלוש כ 8 דק עד לקבלת בצק רך נעים ומעט דביק, להוציא מהמיקסר נלוש מעט,נשמן עם היד את הבצק מלמעלה לכסות בנילון ניצמד להתפיח כ-שעה לחלק ל 8 כדורים,ושוב להתפיח כ-30 דק',לרדד כל כדור למלבן ולמרוח שוקולד,קינמון,או מה שאוהבים😊 לגלגל לרולדה ומכל 2 רולדות ניצור צמה,יוצא 4 רולדות יפות!נניח בתוך תבניות
אינגלישקייק ולהתפיח כ- 30דק', למרוח ביצה עם מעט מים, לפזר שומשום,
ולאפות עד שמזהיב.כ 25דק'
לסירופ:(להכין מראש)
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים להרתיח עד לסמיכות לקרר,ולמרוח כשהעוגות חמות.
נישארות רכות
ועסיסיות כמה ימים💥💥
בהצלחה🙌
מילוי שוקולד🤙
1 כוס קקאו משובח
1אינסט פודינג שוקולד!!
1 כף נס קפה
1 וחצי כוס סוכר.
1 כוס שמן
50 גר' שוקולד מריר
לשים את כל המצרכים בקלחת
ולהמיס על להבה נמוכה,נערבב לעיתים עד להסמכה,
נקרר ונימרח מעל הבצק,אם יצא נוזלי מעט..נרסק פתיבר ונפזר מעט.