עוגת תפוזים אוורירית ב-10 דקות
עוגה בחושה הינה תענוג קלאסי ואם מוסיפים לזה קוקוס ושקדים אז בכלל מדובר בעוגה טעימה בטירוף וכלכך קלה להכנה אשר יכולה לשמש אותנו הן בשבתות וחגים והן ביומיום.
אם יש לכם אורחים או בא לכם להתחיל את הבוקר עם עוגה קלילה אז אין ספק שעוגת תפוזים בחושה ואוורירית היא הפתרון המושלם ואין תחליף לריחות המתפזרים בבית בזמן אפיית העוגה.
אחת הסיבות העיקריות לכך שעוגות בחושות נשארו פופולריות לאורך השנים היא הרבגוניות שלה. בעוד המתכון המקורי מענג בפני עצמו, צצו וריאציות כדי לספק טעמים והעדפות שונות. מהוספת רמז לגרידת הדרים או שפריץ של תמצית וניל ועד לשילוב שוקולד צ'יפס או פירות טריים, האפשרויות הן אינסופיות. ניתן ליהנות מעוגת בחושה רגילה עם כוס תה או קפה, או שניתן להוסיף כף קצפת, טפטוף רוטב שוקולד או כדור גלידה לקינוח משוכלל יותר.
מה שמייחד עוגה בחושה הוא המרקם הייחודי שלה. כל ביס בעוגה מציעה איזון מספק של עושר ומתיקות, מה שהופך אותה לתענוג אמיתי לבלוטות הטעם.
עוגת תפוזים בחושה תופסת גם מקום מיוחד בזיכרונותינו הנוסטלגיים. זה קשור לעתים קרובות למפגשים משפחתיים, חגים ואירועים מיוחדים. שיתוף פרוסת עוגת תפוזים עם אנשים אהובים יוצר זיכרונות מתמשכים ומחזק את תחושת המסורת והחיבור.
בעולם של היום של קינוחים מורכבים וטרנדיים, עוגת תפוזים אוורירית נשארת קלאסיקה נצחית . הפשטות והטעם העשיר שלה הפכו אותו לכוכבת בבתים רבים.
יפית פרץ משתפת אותנו במתכון מושלם של עוגת תפוזים אוורירית ב-10 דקות.
מצרכים:
3 ביצים מופרדות
כוס סוכר
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
מעט גרידת תפוז
כוס קוקוס
כוס אבקת שקדים
כוס קמח
1 אבקת אפיה
2 תבניות אינגליש קייק משומנות
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגת תפוזים ממכרת
עוגת תפוזים
עוגת תפוזים קוקוס פרווה מתכון נדיר
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
להפריד 3 ביצים
להקציף חלבון עם כוס סוכר עד לקצף יציב.
להוסיף לקצף 3 חלמונים
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים, מעט גרידת תפוז לערבב לאיחוד
להוסיף כוס קוקוס
כוס אבקת שקדים
כוס קמח
1 אבקת אפיה
לערבב לאיחוד לשמן 2 אינגליש או תבנית עגולה לשפוך את הבלילה לאפות בחום 170 כ-40 דקות תלוי בתנור.