עוגת תפוזים גבוהה ורכה מתכון נדיר
אילנה לוי משתפת אותנו במתכון נדיר לעוגת תפוזים גבוהה ורכה.
מצרכים:
6 ביצים גודל L
1 ¼ כוס סוכר
3 שקיות סוכר וניל 30 גרם סה"כ
1 כוס שמן
1 כוס כוס מיץ תפוזים
גרידה מקליפת לימון אחת
מיץ מלימון אחד סחוט
2 ½ כוס קמח
1 ½ שקיות אבקת אפיה
כף תמצית וניל
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגת תפוזים אוורירית ב-10 דקות
עוגת תפוזים קוקוס מיוחדת ב-5 דקות
עוגת תפוזים מעלפת לשבת ב-5 דקות
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. לחמם תנור ל 165 מעלות
2. להקציף 6 חלבונים גודל לארג' או 7 ביצים קטנות. ( שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר), בהדרגה להוסיף כוס סוכר ו- 2 סוכר וניל לקצף יציב.
3. להקציף גם את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר ו-1 סוכר וניל לקצף בהיר. להנמיך את המיקסר ולהוסיף בזילוף דק ולאט 1 כוס שמן, 1 כוס מיץ תפוזים, גרידה מקליפת לימון, מיץ מלימון אחד סחוט, 2.5 כוסות קמח, 1.5 שקיות אבקת אפיה וכף תמצית וניל.
4. לאחד באופן ידני את שתי התערובות בתנועות עטיפה.
5. לשמן סיר פלא במחמאה/ מרגרינה ולפזר קמח.
6. לאפות ב- 165 מעלות כשעה. לא לפתוח את התנור. לאחר שעה לפתוח סדק ולחכות 5 דקות ורק אז להוציא את העוגה.