חיפוש

עוגת תפוחים בחושה עסיסית מתכון קל

עוגת תפוחים בחושה עסיסית

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

2.3/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

עוגת תפוחים בחושה עסיסית: ניחוח חמים של בית

ריח של תפוחים אפויים מתוקים מתפשט בבית, ועוגה רכה ונימוחה מחכה לכם על השולחן. עוגת תפוחים בחושה היא קינוח קלאסי ואהוב, קל להכנה ומתאים לכל אירוע.

מקור המתכון:

המתכון הזה עבר במשפחתי מדור לדור, וכל אחד הוסיף לו את הטאץ' האישי שלו. הגרסה הנוכחית היא שילוב של טעמים ומרקמים שיוצרים עוגת תפוחים מושלמת: עסיסית, רכה ונימוחה, עם ניחוח חמים של בית.

רשימת מרכיבים:

  • 1 וחצי כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ½ כוס סוכר דמררה
  • ½ כוס סוכר רגיל
  • 1 כוס שמן
  • 3 תפוחי עץ גרנד סמית' (ירוקים או אדומים), חתוכים לקוביות קטנות
  • 3 ביצים
  • ½ כפית קינמון
  • ½ כוס אגוזים טחונים גס
  • ½ כוס צימוקים
  • ¼ כוס מיץ תפוזים
  • גרידת תפוז

אפשרויות תוספת לפני האפייה:

  • ½ כוס אגוזים טחונים גס
  • ¼ כפית קינמון
  • 1 כף סוכר דמררה/רגיל

לציפוי שטרויזל (אופציונלי):

  • 50 גרם חמאה
  • ¾ כוס קמח
  • ½ כוס אגוזים טחונים גס
  • 2 כפות סוכר
  • ½ כפית קינמון

הוראות הכנה:

  1. חממו את התנור ל-170 מעלות.
  2. ערבבו בקערה גדולה את הקמח, אבקת אפייה, סוכר וניל, סוכר דמררה וסוכר רגיל.
  3. הוסיפו שמן, ביצים, קינמון, אגוזים טחונים, צימוקים, מיץ תפוזים וגרידת תפוז וערבבו היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
  4. הוסיפו את קוביות התפוחים וערבבו בעדינות.
  5. שפכו את הבלילה לתבנית משומנת ואפו במשך 45 דקות, עד להזהבה (קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש).
  6. אפשרויות תוספת:
    • פזרו על פני העוגה ½ כוס אגוזים טחונים גס, ¼ כפית קינמון ו-1 כף סוכר דמררה/רגיל לפני האפייה.
    • הכינו ציפוי שטרויזל: המיסו את החמאה, ערבבו עם קמח, אגוזים טחונים, סוכר וקינמון. פזרו את תערובת השטרויזל על פני העוגה לפני האפייה.
  7. לאחר האפייה, תנו לעוגה להתקרר מעט לפני ההגשה.

טיפים:

  • השתמשו בתפוחים ירוקים או אדומים, לפי הטעם האישי.
  • הקפידו לחתוך את התפוחים לקוביות קטנות יחסית.
  • ניתן להחליף את האגוזים הטחונים בשקדים טחונים או פקאנים טחונים.
  • ניתן להוסיף לבלילה ½ כוס צימוקים או חמוציות.
  • ניתן להגיש את העוגה עם קצפת, גלידה או רוטב שוקולד.

וריאציות ושיפורים:

  • עוגת תפוחים ותבלינים: הוסיפו לבלילה 1 כפית ג'ינג'ר טחון ו½ כפית אגוז מוסקט.
  • עוגת תפוחים ושוקולד: הוסיפו לבלילה 100 גרם שוקולד מריר קצוץ.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות