עוגת תפוחים פשוט מושלמת וקלה להכנה
זהבה סיסו משתפת אותנו במתכון לעוגת תפוחים פשוט מושלמת וקלה להכנה
מצרכים:
2 כוסות קמח תופח (או קמח כוסמין לגרסה בריאה יותר)
5 ביצים שלמות
כוס סוכר
כוס שמן
כף גרידת לימון
למלית התפוחים:
4 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפות סוכר לבן (לגרסה בריאה יותר אפשר להפחית בחצי את כמות הסוכר)
2 כפות סוכר חום דמררה
כף קינמון (לא חובה)
כוס אגוזי מלך קצוצים
אפשרי להוסיף 2 כפות ריבת משמש לתפוחים
מייפל או סילאן
2 כוסות קמח
5 ביצים שלמות
כוס סוכר
אופן ההכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
עוגת תפוחים מעלפת – מתכון נדיר
עוגת תפוחים עם קראמבל מתכון שתמיד מצליח
עוגת תפוחים בחושה מושלמת
מתכון נוסף לעוגת תפוחים:
אופן הכנה:
1. נטרוף במטרפה ידנית ביצים, סוכר ושמן ונוסיף את הקמח. נערבל היטב את קוביות התפוחים ואת כל חומרי המלית. אם רוצים אפשר להוסיף 3 כפות ריבת משמש.
2. נשמן תבנית ונשפוך חצי מהבלילה ומעל חצי ממלית התפוחים, ושוב – בלילה ומעליה תפוחים.
3. נאפה על 160 מעלות כ-40 דקות עד שהעוגה משחימה. נוציא ונמרח בנדיבות מייפל.