דרגו את המתכון

עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה: ארוחת "הכול בתבנית אחת" שפשוט חייבים לנסות

דמיינו את זה: עוף זהוב, פריך מבחוץ ורך להפליא מבפנים, לצד תפוחי אדמה ובטטות מקורמלות ומתובלות בעדינות שנמסות בפה עם כל נגיסה. אתם חוזרים הביתה אחרי יום ארוך, ריח התבשיל כבר ממלא את המטבח, והכל ללא מאמץ. מתכון העוף בתנור שלנו מככב לא רק בזכות הטעם המושלם אלא גם בזכות קלות ההכנה שלו – רק ערבוב קל והתנור כבר עושה את שאר העבודה בשבילכם. מי לא אוהב ארוחה שלמה בתבנית אחת?

מידע בסיסי שתצטרכו לדעת לפני שמתחילים

רשימת מצרכים

הוראות הכנה קלה, צעד אחרי צעד

  1. חממו מראש את התנור לחום של 190 מעלות (מצב טורבו או רגיל)
  2. בקערה גדולה ערבבו את תפוחי האדמה, הבטטות, הבצל ושיני השום עם 2 כפות שמן זית, חצי מתערובת התבלינים (פפריקה, כורכום, מלח, פלפל) וחצי כפית דבש או סילאן. סדרו הכל בשכבה אחידה בתבנית אפייה עמוקה.
  3. תבלו את חלקי העוף עם שאר התבלינים, כף שמן זית נוספת, וחצי כפית דבש שיישמר אותם קריספיים ומוזהבים.
  4. הניחו את העוף מעל הירקות בתבנית. אם תרצו, הניחו כמה ענפי רוזמרין או טימין בין הירקות והעוף למגע אקסטרה של ארומה.
  5. אפו בתנור כשעה ורבע (75 דקות) או עד שהעוף הופך זהוב והירקות רכים ומקורמלים. באמצע הצלייה מומלץ להפוך את העוף ולערבב מעט את הירקות.
  6. אל דאגה אם נדמה שיש יותר מדי רוטב ושמן – במהלך הצלייה הכל יתאחד לרוטב מושלם. הריח שישגע אתכם כבר באמצע האפייה מבשר על ארוחה בלתי נשכחת!
  7. הוציאו מהתנור, תנו למנה מעט להתייצב במשך כמה דקות והגישו מיד.

טיפים להצלחה בטוחה (ולהתמכרות מובטחת)

וריאציות ושדרוגים שכיף לנסות

איך להגיש ולהרשים בשניות

למה תאהבו את המתכון הזה כל כך?

העוף המושלם בתנור מזמין אתכם לארוחת ערב טעימה, מזינה, צבעונית וקלילה להתחיל ולהכין. לא תאמינו עד כמה פשוט זה להשיג ארוחה מושקעת, מרשימה וטעימה כל כך במינימום זמן עבודה. אין הרבה כלים מלוכלכים, אין מאמץ והתוצאה? חגיגה אמיתית וטעימה לכל המשפחה!

אז למה אתם מחכים? חממו את התנור ואל תשכחו לשתף אותנו בתמונות! בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות