עוף שלם מתכון ללא שמן של תומר תומס
מצרכים למתכון של עוף שלם ללא שמן:
1 עוף שלם
10 שיני שום קצוצות
כף גדושה של מלח גס
4 כפות חומץ 5%
כפית פלפל שחור גרוס
לימון(לא חובה)
אופן הכנה:
1.חותכים במרכז החזה של העוף ופותחים לעוף שלם כפי שהוצג בסרטון.
2. מסירים שאריות מהצדדים של העוף ואת גרון העוף.
3. משטחים את העוף ידנית,שמים מעל שקית ובעזרת פטיש שניצל,משטחים את העוף.
4. שמים את העוף על הצד של העור במחבת הכפולה.
5. שמים את המחבת על הגז על אש גבוהה עד שמתחמם ומעבירים לאש נמוכה למשך 20 דקות.
6. אחרי 20 דקות מסירים את המחבת מהאש, הופכים אותה ופותחים.
7. מפזרים את השום מעל החלק עם העוף.
8. מפזרים מעל העוף את החומץ.
9. מפזרים מעל העוף את הפלפל שחור גרוס ואת המלח גס.
10. מחזירים את המחבת לאש על אש נמוכה לעוד 20 דקות כאשר הצד עם התבלון כלפי מעלה.
11. קצת לקראת הסוף אפשר לפזר מעל מיץ לימון(לא חובה), והופכים את המחבת על מנת שהשום טיפה יצרב.
12. לאחר 20 דקות מסירים מהאש חותכים ל-4 או יותר חלקים ומגישים.