פטריות צלויות בתנור הן מנה טעימה ורב-תכליתית שניתן להגיש כתוספת, להוסיף לסלטים או להשתמש כתוספת למנות שונות. הנה מתכון פשוט וטעים לפטריות צלויות בתנור:
איך להכין פטריות בתנור – הרכיבים
בערך קילו וחצי פטריות מהסוג האהוב עליכם (אפשר כמובן גם מיקס של פטריות) – קרמיני, פורטבלו, שיטאקי וכו'
2-3 שיני שום, קצוצות
2-3 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי (לא חובה, לתוספת טעם)
1 כפית טימין מיובש
מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
פטרוזיליה טרייה או עירית, לקישוט (לא חובה)
הוראות:
מחממים את התנור:
מחממים את התנור ל-400 מעלות צלזיוס (200 מעלות צלזיוס).
מנקים וקוצצים את הפטריות:
אם הפטריות מלוכלכות, נגב אותן בעדינות עם מטלית לחה או מגבת נייר. הימנע מלשטוף אותם מתחת למים מכיוון שהם יכולים לספוג יותר מדי לחות.
חותכים את הגבעולים במידת הצורך.
פורסים או משאירים שלמים:
בהתאם להעדפתך, אתה יכול להשאיר את הפטריות שלמות או לפרוס אותן לחצאים או לרבעים לצלייה אחידה.
מכינים את התיבול:
מערבבים בקערה 2-3 כפות שמן זית, 2-3 שיני שום טחונות, כף חומץ בלסמי (אם משתמשים), 1 כפית טימין מיובש ומלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב ליצירת מרינדה בטעם.
מצפים את הפטריות:
מניחים את הפטריות המנוקות והחתוכות בקערת ערבוב גדולה.
יוצקים את המרינדה על הפטריות ומערבבים עד שהן מצופים בתערובת אחידה.
צולים את הפטריות:
מורחים את הפטריות המתובלות בשכבה אחת על תבנית אפייה או תבנית צלייה.
צלי בתנור:
מכניסים את נייר האפייה לתנור שחומם מראש וצולים 20-25 דקות, או עד שהפטריות רכות ופיתחו צבע זהוב עשיר. מערבבים או מנערים את המחבת פעם או פעמיים במהלך הצלייה כדי להבטיח בישול אחיד.
לְשָׁרֵת:
לאחר הצלייה לשלמות, מוציאים את הפטריות מהתנור.
מקשטים בפטרוזיליה טרייה או עירית אם רוצים.
מגישים חם כתוספת, מעל סלטים, או כתוספת טעימה לבשרים או פסטה על האש.
לפטריות צלויות בתנור יש טעם עמוק ואדמתי המוגבר על ידי השום, הטימין והחומץ הבלסמי האופציונלי. הם מהווים תוספת נפלאה לכל ארוחה ופופולריים במיוחד כתוספת. תהנה מהפטריות הצלויות הטעימות שלך!