תשכחו מפיצות מסחריות, 15 דקות ויש לכם פיצה מושלמת.
מצרכים:
2.5 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
1 כפית מלח
3/4 כוס מים + 2 כפות מים
כף שמן זית
רוטב פיצה אין לכם בבית גם עגבניות מרוסקות יעשו את העבודה.
גבינת מוצרלה או צהובה מגורדת
אורגנו או טימין טרי לקישוט
אופן הכנה:
1.מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מערבבים היטב את הקמח,אבקת אפייה והמלח.
3. בקערה נפרדת מערבבים את השמן זית והמים.
4. שופכים בהדרגה את המים עם השמן לתערובת הקמח תוך ערבוב מתמיד בעזרת כף עץ או גומי עד לקבלת בצק אחיד,הבצק לא אמור להיות דביק,אם הוא דביק הוסיפו מעט מים..
5. לשים קלות את הבצק למשך כמה דקות..
6. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק בהתאם לתבנית.
7. שמים מעל הפיצה רוטב פיצה עד כדי כיסוי,מעל מפזרים גבינה ולבסוף מפזרים אורגנו או טימין.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 17-20 דקות.
סרטון עם כל שלבי ההכנה של הפיצה ללא התפחה: