דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לפסטה פנה ברוטב שמנת פטריות במיקרוגל.
מצרכים להכנת פסטה פנה ברוטב שמנת פטריות:
- 250 גרם פסטה פנה (חצי חבילה) או כל צורה אחרת של פסטה
- 50 גרם חמאה
- כוס חלב או מיכל שמנת מתוקה
- חצי כוס בצל מגורד דק
- כוס פטריות מקופסת שימורים
- כוס גבינה צהובה מגורדת
- אגוז מוסקט (לא חובה)
- 1 שן שום מגורד
- חצי כפית מלח
- חצי פלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
- שמים בקערת זכוכית את הפסטה ומכסים במים רותחים,מערבבים ומכניסים למיקרוגל ל-5 דקות (ניתן באמצע לעצור את פעילות המיקרוגל לערבב ולהמשיך את פעולת המיקרוגל)
- קוצצים את הפטריות ולאחר 5 דקות במיקרוגל מסננים את הפסטה מהמים.
- שמים את הפסטה המסוננת שוב בקערת זכוכית, מוסיפים את הפטריות,בצל מגורד,חלב,חמאה,גבינה צהובה מגורדת,שן שום מגורד ומעט אגוז מוסקט מגורד (לא חובה),מלח,פלפל שחור גרוס,מערבבים היטב ומכניסים למשך 5 דקות במיקרוגל (שוב באמצע לעצור את פעילות המיקרוגל,לערבב ואז להמשיך בפעולת המיקרוגל).
- להוציא מהמיקרוגל ולהגיש.
סרטון המדגים את כל שלבי ההכנה של הפסטה פנה ברוטב שמנת פטריות: