פרעצל – מתכון בייגלה של פעם
שרה יוסף מלמדת אותנו להכין מתכון של בייגלה של פעם שנקרא גם בייגלה רומני או פרעצל.
מצרכים:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
1 כף מלח
2 וחצי כוסות מים בכוס חד פעמי חם
אין בבצק שמן
לקישוט
סיר עם מים (חצי סיר)
2 כפות סודה לשתיה
4 כפות סילאן
שומשום
אפשר להכין את הבצק בלילה ולהכניס למקרר עד הבוקר
להכין את הבצק עם מים מהברז או להכין עם מים פושרים ולהתפיח על השיש
אופן ההכנה
1. לשים בקערה שמרים סוכר ועוד מים ולהמתין 10 דקות .
2. להוסיף את שאר המצרכים וללוש לקבלת בצק נעים שלא יהיה רך ולא קשה .
3. להתפיח פעמיים .
4. לחלק ל14 כדורים ולתת לנוח כמה דקות .
5. לעשות צורה של בייגלה אפשר צמה או פשוט עגול .
6. להרתיח מים,סודה לשתיה וסילאן .
7. לקחת בייגלה ולטבול בסיר ולהוציא עם כף מחוררת ולהניח בתבנית התנור על נייר אפיה ,אפשר לפזר שומשום או בלי .
8. לחמם תנור טורבו על 200 מעלות ולאפות עד לקבלת צבע חום.
בהצלחה ❤️ .
סרטון עם מתכון נוסף לביגגלה רומני בטעם של פעם: