דרגו את המתכון
אורית לוי משתפת אותנו במתכון שלה לפשטידת חצילים ופטריות מושלמת.
מצרכים להכנת פשטידת חצילים ופטריות:
- 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 2 כפות שמן לטיגון
- 1 חציל גדול חתוך לקוביות
- 1 בצק עלים מרודד לריפוד תבנית
- 1 קופסת שימורים פטריות חתוכות מסוננת
- 1 בצל גדול קצוץ
- 200 גרם גבינה מלוחה/בולגרית
- 1 כף פלפל
- 1 כף מלח
- 2 ביצים
- 1 אשל
- 2 כפות קמח רגיל
אופן הכנה:
- משחימימים את הבצל ביחד עם אבקת המרק בשמן.
- לאחר שהבצל מזהיב מוסיפים את קוביות החציל לסיר ומטגנים תוך כדי ערבוב למשך 7 דקות עד שהחציל מתרכך,תוך כדי התהליך מוסיפים לסיר מלח ופלפל.
- מוסיפים את הפטריות שמים על אש נמוכה ומבשלים למשך חצי שעה תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- לאחר חצי שעה נותנים לתערובת החצילים והפטריות להתקרר למשך רבע שעה ומרדדים בצק עלים לגודל של תבנית בינונית חד פעמית כפי שמוצג בסרטון.
- את תערובת החצילים וה]טריות שמים מעל הבצק עלים בתבנית ומעל מפזרים גבינות.
- מתחילים בהכנת הרביכה:בקערה טורפים היטב את האשל הביצים והקמח עד לתערובת אחידה ללא גושים.
- שופכים את הרביכה מעל הגבינות בתבנית שתשמש שכבה עליונה לפשטידה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה עד שהפשטידה מזהיבה.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הפשטידה: