חיפוש

קיש בצל ועגבניות – מתכון קל

קיש בצל ועגבניות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

קיש בצל ועגבניות – מתכון קל

ליטל אשואל משתפת אותנו במתכון של קיש בצל ועגבניות מושלם.

מהו קיש בעצם?
קיש הוא מאפה, לרוב מלוח, שמורכב בד"כ מקלתית בצק פריך ובתוכה מלית שמכילה רוטב גבינות ומיני ירקות.
המתכון המהמם שלי לבצק הפריך❤️
מספיק ל2 קישים מלוחים בקוטר 24.
(מי שמעוניינת יכולה להשתמש פשוט בבצק פריך מוכן, ממליצה בחום על בצק פריך של חברת שמרית הכי איכותי ונוח לעבודה, ניתן להשאיר אותו במקרר ללא צורך בהקפאה והטעם מעדן).
5 כוסות קמח
400 גרם נטורינה קרה קוביות או חמאה
2 חלמונים
2 כפות מים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
אופן ההכנה מפורט בתחתית (יש גם אופן הכנה לתחתית הקיש וגם למילוי)

מתכונים נוספים:
מתכון לקיש במילויים שונים
קיש ברוקולי וגבינות
קיש גבינות ופטריות מושלם

במעבד מזון או בקערת המיקסר עם וו גיטרה נשים קמח, נטורינה קרה בקוביות, סוכר ומלח נפעיל על מהירות בינונית עד למרקם פירורים /חול.
נוסיף חלמונים ומים ונמשיך לעבד עד שנוצר בצק אחיד בלבד. זהירות לא לעבד יותר מידי.
נעטוף את הבצק בניילון נצמד ומקרר שעתיים לפני השימוש.
נרדד על משטח מקומח ונרפד תבנית פאי עגולה עדיף מתפרקת.
כדי למלא את הקלתית, אנו נכין רוטב שנקרא "רוטב רויאל", רוטב רויאל הוא הרוטב הבסיסי שמשתמשים בו ברוב הקישים שאליו ניתן להוסיף מיני גבינות תבלינים וכמובן ירקות.
מתכון לרוטב רויאל בתחתית.

מתכון נוסף לקיש מבצק פריך עם בצל מקורמל וגבינות של פשוט וטעים עם מיכל:

מתכון לרוטב רויאל:
מספיק ל2 קישים
4 ביצים
400 מ"ל שמנת מתוקה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית אגוז מוסקט
2 כפות קמח

סרטון של קיש בצל עם טריק של אסם בישולים:

לערבב היטב את כל חומרי המלית ולמלא את הקלתית לפני האפייה,כעת ניתן להוסיף גבינות, פרמזן, קשקבל מוצרלה ועוד.
ירקות:
כדי שהירקות יתנהגו היטב באפייה ולא יגירו נוזלים רבים וידללו את המלית אני ממליצה לטפל בירקות לפני הוספתם למלית.
בטטה, גמבה – ממליצה לאפות בתנור לפני ההכנסה למלית.
בצל, כרישה, קישוא, פטריות- לטגן לפני ההכנסה למלית
עגבניות, תירס – ניתן להכניס טבעי למלית יאפה בזמן התנור.
חציל – לצלות במחבת או לאפות מעט לפני ההכנסה למלית.
כרובית – לבשל לריכוך עדין, לאפות כעשר דקות לתבל לפני ההכנסה למלית.
ברוקולי – לבשל לריכוך עדין אך לא להגזים לתבל לפני ההכנסה למלית.
זמן האפייה של הקלתית משתנה בהתאם לתוספות. לרוב 180 מעלות כ40 דקות יספיקו.
קיש ניתן להקפיא עד כחודשיים.
כאשר רוצים לאכול, להוציא להפשרה במקרר ולהכניס לרבע שעה לתנור להחזיר איכות.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות