דרגו את המתכון
דורית אלישע משתפת אותנו במתכון שלה לקיש גבינות ופטריות.
מצרכים להכנת קיש גבינות ופטריות:
- 1 סלסלת פטריות שמפניון טריות חתוכות לפרוסות
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 צרור בצל ירוק קצוץ(רק העלים)
- 75 גרם חמאה
- 2 שיני שום כתוש
- 2 כוסות קמח (כוס חד פעמי שתייה חמה)
- 3 ביצים
- 1 שמנת מתוקה או שמנת לבישול
- 3 כפות מים
- 1 גבינה לבנה 5%
- 100 גרם גבינה בולגרית מעודנת
- 100 גרם מוצרלה או צהובה מגורדת
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- קורט מלח
- קורט פלפל
אופן הכנה:
- מתחילים בהכנת הביב של הקיש: במיקסר עם וו גיטרה לשים את הקמח,מים,קורט מלח ומעט חמאה ולאחר מכן עוטפים עם ניילון נצמד ומכניסים לשעה במקרר.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בינונית לקיש.
- משטחים את הבצק ,שמים בתבנית הקיש ועוטפים בנייר כסף,ואופים למשך 10 דקות עם נייר הכסף ואז מורידים את נייר הכסף.
- מתחילים בהכנת המילוי: מטגנים בשמן זית את הבצל הירוק, ומוסיפים את השום הכתוש ופרוסות הפטריות ומטגנים למשך 5 דקות.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים,שמנת,גבינה לבנה,גבינות מגורדות,מלח,פלפל,פטרוזיליה ואת הפטריות שטיגנו עם השום הכתוש והבצל הירוק,מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ואז שופכים מעל הבסיס שאפינו בתבנית ומחזירים לאפיה של שעה בתנור עד להזהבה.