חיפוש

קציצות ברוטב עגבניות רכות וטעימות שישדרגו את הארוחה

קציצות ברוטב עגבניות רכות וטעימות שישדרגו את הארוחה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

קציצות ברוטב עגבניות הכי רכות ונדירות שיש

יש מתכונים שאין כמוהם, כאלה שהורגים אותנו עם כל ביס, ואתם יודעים על מה אני מדבר. מתכונים שמביאים אותנו שוב ושוב למחשבה על מה שאנחנו צריכים להכין לארוחת ערב, ואנחנו פשוט לא מצליחים לחשוב על משהו אחר מלבד הדבר המדהים הזה. קציצות ברוטב עגבניות הם בהחלט מהממים, ובשילוב עם רוטב עגבניות עשיר וממכר, אתם תגלו שגם אתם יכולים להפוך למאסטרים של המטבח. תכינו את המפיות, כי זה הולך להיות מסלול לאוהבי האוכל!

זמן הכנת המתכון

  • משך הזמן: 1 שעה
  • רמת קושי: קלה
  • לכמה מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שמתחילים להכין את הקציצות המדהימות, יש להצטייד ברכיבים איכותיים שיביאו את הטעם הייחודי. בואו נציג את הרשימה שכוללת בדיוק את מה שאתם צריכים:

  • 500 גרם בשר טחון (בקר או תערובת בקר ועוף)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 ביצה
  • 100 גרם פאנקו (או לחם רטוב היטב)
  • כף פטרוזיליה קצוצה טרייה
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 3 בננות (או 2 דמעות של בצל ומעט עגבניות מבושלות)
  • 2 קופסאות עגבניות מרוסקות (400 גרם כל קופסה)
  • 1/2 כפית סוכר (למתן חמצמצות)
  • 2 כפות שמן זית

מרכיבים חלופיים

לא חייבים להיצמד למתכון המסורתי! אפשר להביא חידושים והסתעפויות שיביאו לעונג נוסף. אם אתם טבעוניים, אפשר להחליף את הבשר בטחון מצמחי, כמו טופו או פטריות קצוצות. בשיטה הזו, אתם מקבלים קציצות ברוטב עגבניות שהן גם בריאות וגם טעימות להפליא.

שלבי ההכנה

בואו נצלול לתוך התהליך המהנה של ההכנה! כאן תמצאו את השלבים הברורים לכל אחת ואחד שיביאו אתכם ליצירת הקציצות הכי טעימות ומענגות שאי פעם הכנתם.

  1. חמים את שמן הזית בסיר על חום בינוני והוסיפו את הבצל הקצוץ. טגנו עד שהבצל מתחיל להיות שקוף.
  2. הוסיפו את השום וטגנו עוד במשך דקתיים עד שהוא משגע את כל הבית בריח שלו.
  3. בסיר נפרד, שימו את העגבניות המרוסקות והוסף את הסוכר, מלח ופלפל. תנו לרוטב להתבשל על חום נמוך במשך 15 דקות עד שהוא מסמיך.
  4. בינתיים, קחו את הבשר הטחון ושימו אותו בקערה גדולה יחד עם הבצל והשום המטוגנים.
  5. הוסיפו את הביצה, פאנקו, פטרוזיליה וכמון. עבודו עם הידיים עד שהכל מתאחד לתערובת אחידה.
  6. עשו קציצות בעזרת הידיים בגודל בינוני והניחו על צלחת.
  7. בזמן הזה, החזירו לסיר את הרוטב והתחילו להניח את הקציצות בתוכו, על מנת שיתבשלו יחד.
  8. בעוד הקציצות מתבשלים ברוטב, תנו להם כ-20-30 דקות, עד שהן מקבלות את הצבע הכתום העמוק המושלם.
  9. הגישו החמות לצד אורז, פסטה או ירקות מאודים.

שדרוגים ותוספות

אם יש לכם רצון לנפץ את השגרה ולתת למנה שלכם טוויסט, ניתן לשדרג את הרוטב עם תוספת של בזיליקום טרי, או מעט פותפלים חריפים. רוצים ללכת על כיוון שונה? אפשר להכין מטבלים על בסיס חומוס, טחינה או צנון קצוץ שיתנו טעם נוסף שלא תשכחו במהרה.

שאלות ותשובות

איך לשמור על הקציצות רכות?
הסוד לשמירה על הקציצות האלו רכות ועסיסיות הוא לא לאפות אותן יותר מדי. תתחילו בארוחה עם חום בעדינות.

האם אפשר להכין קציצות ללא בשר?
בוודאי! ניתן להמיר את הבשר בטופו או בשעועית שחורה מבושלת מעוכה. התוצאה תהיה לא פחות מעניינת!

איך להכין את הרוטב מבלי להוסיף סוכר?
ניתן להשתמש בעגבניות מתוקות או בשלמות שהן מבושלות היטב, כך שהן תוספנה טעמים טבעיים מתוקים.

אפשר להכין את הקציצות ולהקפיא אותן?
בהחלט, זהו פתרון נהדר! הכינו את הקציצות והניחו להן להתקשות במקפיא. לאחר מכן, תוכלו לבשל אותן לפי הצורך.

איך לשדרג את הרוטב?
הוספת עשבי תיבול כמו בזיליקום או אורגנו ולימון סחוט יכולה לחולל שינוי מדהים ברוטב האדום.

זה אפשרי להוסיף ירקות לתערובת?
כמובן! קישואים מגורדים או גזר יכולים להשתלב מעולה ואפילו להביא ערכים תזונתיים נוספים!

מהו התיבול האהוב עליכם למנה הזו?
אישית, אני חושב שכמון ושום הם המוסיפים את העומק שאני כל כך אוהב.

איך יודעים מתי הקציצות מוכנות?
הקציצות עדינות מוכנות כאשר הן מתייצבות והצבע שלהן עורק להיות מוזהב.

מה לעשות אם הרוטב חמצמץ מדיי?
הוספת עוד סוכר יכולה לאזן את החמיצות. מנסו בדרגת המתיקות שאתם מעדיפים.

כמה זמן ניתן לשמור את הקציצות במקרר?
הקציצות נשארות טריות עד 3 ימים במקרר אם הן מנותקות מהתיבול.

אז אם אי פעם תהיתם איך לקצוץ את הקומבו המושלם של נימוחות ורכות, כאן יש לכם את המתכון המעלף הזה. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם ולהביא את החברים שלכם לארוחת ערב בלתי נשכחת! בישול שמח!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות