קציצות דגים ברוטב אדום

קציצות דגים ברוטב
מירי אבוחצירה משתפת אותנו במתכון שלה לקציצות דגים ברוטב אדום מושלמות לשבת.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מירי אבוחצירה משתפת אותנו במתכון שלה לקציצות דגים ברוטב אדום מושלמות לשבת.

להכנת הקציצות

  • 1 קילו דגים טחונים לפי הטעם (אפשרי בקלה/פילה/טונה/ נסיכה)
  • 2 בצלים
  • 4 שיני שום
  • 1 גזר
  • 1 פלפל אדום (חריף)
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • ½ צרור כוסברה
  • ½ כוס פרורי קמח מצה
  • 1 ביצה
  • מעט שמן
  • 1 קורט מלח +פלפל שחור/לבן
  • 1 קורט כמון
  • 1 קורט תבלין לקציצות
  • מעט כורכום

להכנת הרוטב

  • 10 שיני שום
  • 5 עגבניות (מקולפות וקצוצות)
  • 1 גמבה (רצועות)
  • 5-6 פלפלים חריפים
  • 5-6 יחידות פלפל חריף שטה יבש
  • מעט שמן
  • 1 פחית עגבניות מרוסקות
  • 1 קורט מלח פלפל שחור כורכום כמון פפריקה (מכל אחד)
  • מעט לימון כבוש (לפי הטעם)

אופן ההכנה

הכנת הקציצות

  • בקוצץ חשמלי קוצצת כל דבר מהירקות בנפרד. (ירקות ששמים בקציצות)
  • מוסיפים את הביצה ומעט שמן ומתבלים ב מלח, פלפל שחור/לבן, כמון, תבלין לקציצות ומעט כורכום.
  • אם יש צורך להוסיף מעט מים.
  • לערבב הכל יחד ליצור קציצות ולטגן במעט שמן משני הצדדים.

הכנת הרוטב

  • מתחילים לקלות /לטגן על להבה בינונית את כל הירקות בשמן.
  • לאחר מכן מוסיפים את כל שאר המרכיבים והתבלינים ומערביבים.
  • אם יש צורך להוסיף מעט מים. ולבשל את הרוטב כ 20 דקות
  • להוסיף לסיר את הקציצות ולימון כבוש לפי הטעם ולבשל עוד 20 דקות.
  • אפשרי להוסיף גרגירי חומוס לרוטב.

מתכון נוסף לקציצות דגים:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: