קציצות דגים ברוטב אדום

קציצות דגים ברוטב
מירי אבוחצירה משתפת אותנו במתכון שלה לקציצות דגים ברוטב אדום מושלמות לשבת.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

מירי אבוחצירה משתפת אותנו במתכון שלה לקציצות דגים ברוטב אדום מושלמות לשבת.

להכנת הקציצות

  • 1 קילו דגים טחונים לפי הטעם (אפשרי בקלה/פילה/טונה/ נסיכה)
  • 2 בצלים
  • 4 שיני שום
  • 1 גזר
  • 1 פלפל אדום (חריף)
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • ½ צרור כוסברה
  • ½ כוס פרורי קמח מצה
  • 1 ביצה
  • מעט שמן
  • 1 קורט מלח +פלפל שחור/לבן
  • 1 קורט כמון
  • 1 קורט תבלין לקציצות
  • מעט כורכום

להכנת הרוטב

  • 10 שיני שום
  • 5 עגבניות (מקולפות וקצוצות)
  • 1 גמבה (רצועות)
  • 5-6 פלפלים חריפים
  • 5-6 יחידות פלפל חריף שטה יבש
  • מעט שמן
  • 1 פחית עגבניות מרוסקות
  • 1 קורט מלח פלפל שחור כורכום כמון פפריקה (מכל אחד)
  • מעט לימון כבוש (לפי הטעם)

אופן ההכנה

הכנת הקציצות

  • בקוצץ חשמלי קוצצת כל דבר מהירקות בנפרד. (ירקות ששמים בקציצות)
  • מוסיפים את הביצה ומעט שמן ומתבלים ב מלח, פלפל שחור/לבן, כמון, תבלין לקציצות ומעט כורכום.
  • אם יש צורך להוסיף מעט מים.
  • לערבב הכל יחד ליצור קציצות ולטגן במעט שמן משני הצדדים.

הכנת הרוטב

  • מתחילים לקלות /לטגן על להבה בינונית את כל הירקות בשמן.
  • לאחר מכן מוסיפים את כל שאר המרכיבים והתבלינים ומערביבים.
  • אם יש צורך להוסיף מעט מים. ולבשל את הרוטב כ 20 דקות
  • להוסיף לסיר את הקציצות ולימון כבוש לפי הטעם ולבשל עוד 20 דקות.
  • אפשרי להוסיף גרגירי חומוס לרוטב.

מתכון נוסף לקציצות דגים:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: