רוגלך שוקולד אגוזים מושלם
מתכון באדיבות אילנית בניזרי
המתכון לבצק של רחלי זוהר
מצרכים להכנת רוגלך שוקולד אגוזים:
1 ק"ג קמח מנופה
כוס סוכר
2 כפות שמרים
1 כפית מלח
1 סוכר וניל
2 כוסות מים
2 ביצים
כוס שמן
למילוי:
ממרח שוקולד אגוזים
אגוזים
בוטנים טחונים
לציפוי:
ביצה
שומשום
אופן הכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
2. יוצרים כדור ומתפיחים חצי שעה, לאחר חצי שעה לשים את הבצק,שוב יוצרים כדור ומתפיחים שוב למשך חצי שעה. לאחר חצי שעה מחלקים את הבצק ל-5 כדורים.
3. מרדדים את הבצק בעובי אחיד לבצק דק,מורחים בממרח שוקולד אגוזים (או כל ממרח אחר) , מפזרים מעל בוטנים טחונים ואגוזים,חשוב להשאיר מרווח של 2 ס"מ מבסיס הבצק ללא מילוי, חותכים את הבצק למשולשים ומגלגלים כל משולש מהבסיס לכיוון השפיץ.
4. לסדר על תבנית עם נייר אפייה ולתת תפיחה נוספת של רבע שעה.
5. לאחר רבע שעה למרוח בעדינות עם ביצה ולפזר שומשום מעל ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות.
מתכון נוסף של רוגלך: