5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
רוטב סלט חסה משגע
היי, אוהבי סלטים! התכוננו לצאת למסע טעמים עם הרוטב שלי לסלט חסה. המרקחת הנמרצת הזו היא לא רק רוטב; זו מסיבת ריקודים לבלוטות הטעם שלך. הרוטב הזה, שמקורו בניסויי המטבח שלי ומעודן באינספור מפגשי ארוחת ערב, הוא הרוטב הסודי להפוך כל סלט רגיל לחגיגה.
רכיבים:
- 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1 שן שום, קצוצה
- 1 כף דבש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- קורט אורגנו מיובש
- עשבי תיבול טריים קצוצים (כמו בזיליקום או פטרוזיליה) עבור הבעיטה הנוספת הזו
אופן הכנה:
- תכין קערה – כל קערה תתאים.
- יוצקים פנימה את שמן הזית והחומץ הבלסמי.
- סוחטים פנימה את חרדל הדיז'ון.
- לזרוק פנימה את השום הטחון.
- לטפטף פנימה את הדבש.
- מפזרים פנימה מעט מלח, מפזרים מעט פלפל, ומפזרים את האורגנו.
- ערבבו את הרוטב. מקציפים אותו, מערבבים אותו.
- לשפוך אותו על הירוקים האהובים עליכם.
- מפזרים את עשבי התיבול הטריים מעל.
חלופות בישול:
לחברינו הכשרים, החליפו את הדבש בסירופ אגבה, ואתם מוכנים ללכת. טבעונים, אל תפחדו – ההלבשה הזו היא כבר החבר הכי טוב שלכם. צריך את זה ללא גלוטן? ודא שהחרדל שלך נקי מחומרי גלוטן ערמומיים.
יתרונות תזונתיים:
- הרוטב הזה הוא לא רק טעם, זו מעצמה תזונתית.
- שמן זית מביא לשולחן שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב, בעוד חומץ בלסמי מוסיף נוגדי חמצון.
- שום לא רק נלחם בערפדים אלא גם מחזק את המערכת החיסונית שלך.
- הדבש הוא ממתיק טבעי, וחרדל דיז'ון מביא את העז בלי קלוריות מיותרות.
כמות: מספיק לקערה נדיבה של סלט שמגישה 4 מנות.
זמן הכנה: 5 דקות.
רמת קושי: קל.
טיפים וטריקים:
- החלפת עשבים: אל תהססו להתנסות בצמחי מרפא שונים. טרגון, כוסברה, או אפילו רמז לנענע – תנו לבלוטות הטעם שלכם להוביל את הדרך.
- תעשו את זה קרמי: מתחשק לכם גרסה קרמית? הוסיפו כף יוגורט יווני או מאיו, ואתם בדרך לרוטב טעים.
- שום בשפע: התאם את השום לטעמך. מרגיש נועז? תכפיל את זה. ערפדים, הזהרו.
והנה – רוטב לסלט כדי לגרום לבלוטות הטעם שלכם לעשות מסיבה. תהנו, חבריי האוכלים!