חיפוש

רול כדור שוקולד מתכון שוקולדי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

רול כדור שוקולד מתכון שוקולדי

מקורו בלב ליבה של הקונדיטוריה האירופית, הוא פינוק מענג המגלם את תמצית הפינוק. המתכון הזה הוא תערובת הרמונית של שוקולד עשיר וקטיפתי וטוב טעם פריך ואגוזי, מגולגלים לכדורים בגודל ביס של עונג צרוף. בין אם אתם מארחים סוריה, משתוקקים לאסוף מתוק אחר הצהריים, או פשוט מבקשים לספק את תשוקת השוקולד שלכם, הפינוקים המענגים האלה בטוח ישמחו את בלוטות הטעם שלכם.

רכיבים:

  • 200 גרם שוקולד מריר (70% קקאו ומעלה), קצוץ
  • 100 גרם שוקולד חלב קצוץ (לא חובה לתוספת מתיקות)
  • 1 כוס אגוזים מעורבים (כגון שקדים, אגוזי לוז ואגוזי מלך), קצוצים דק
  • 1/2 כוס קוקוס מיובש
  • 2 כפות דבש או סירופ מייפל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • תוספות נוספות לגלגול (למשל אבקת קקאו, אבקת סוכר, אגוזים מרוסקים)

הוראות הכנה:

  1. בקערה חסינת חום מערבבים את השוקולד המריר הקצוץ ושוקולד החלב (אם משתמשים). מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים, מוודאים שתחתית הקערה לא נוגעת במים. מערבבים מדי פעם עד שהשוקולד נמס וחלק.
  2. מסירים את הקערה מהאש ומערבבים פנימה את הדבש או סירופ המייפל, תמצית הוניל וקורט מלח עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים לתערובת השוקולד את האגוזים המעורבבים הקצוצים דק ואת הקוקוס המיובש. מערבבים עד שהאגוזים והקוקוס מצופים בצורה אחידה בתערובת השוקולד.
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כ-15-20 דקות, או עד שהתערובת יציבה מספיק להתמודדות.
  5. לאחר שהתערובת התקררה ויציבה, בעזרת כף או כף עוגיות קטנה, מחלקים את תערובת השוקולד ומגלגלים אותה לכדורים קטנים, בקוטר של כ-2-3 ס"מ, בין כפות הידיים.
  6. מגלגלים כל כדור שוקולד בתוספות הרצויות, כמו אבקת קקאו, אבקת סוכר או אגוזים מרוסקים, עד לציפוי אחיד.
  7. מניחים את כדורי השוקולד על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומכניסים למקרר ל-30 דקות נוספות להתייצבות.
  8. לאחר התייצבות, מעבירים את גליל כדור השוקולד לכלי אטום ומאחסנים במקרר עד להגשה.

חלופות:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, יש לוודא שכל המרכיבים המשמשים הם כשרים. אתה יכול גם להחליף את הדבש בסירופ אגבה או סירופ תמרים בחלופה טבעונית. בנוסף, אם אלרגיות לאגוזים מעוררות דאגה, ניתן להשתמש בזרעי חמניות או גרעיני דלעת כחלופה נטולת אגוזים.

יתרונות תזונתיים:

Chocolate Ball Roll מציע פרופיל תזונתי מאוזן, המשלב את נוגדי החמצון המצויים בשוקולד מריר עם החלבון והשומנים הבריאים מאגוזים. שוקולד מריר ידוע ביתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים שלו, לרבות שיפור בריאות הלב ותפקוד קוגניטיבי משופר. בנוסף, אגוזים מספקים חומרים מזינים חיוניים כגון ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, מקדמים שובע ומסייעים לעיכול.

כמות: מתכון זה מניב כ-20-24 כדורי שוקולד, תלוי בגודל.

זמן הכנה: זמן ההכנה של גליל כדור שוקולד הוא כ-20-30 דקות, לא כולל זמן קירור.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריה הקלה, מה שהופך אותו לנגיש לטבחים מתחילים ומנוסים כאחד.

טיפים לשיפור:

  • לתוספת טעם, שקול לשלב תבלינים כמו קינמון או אבקת אספרסו בתערובת השוקולד.
  • התנסה בשילובי אגוזים שונים כדי להתאים אישית את הטעם והמרקם של כדורי השוקולד שלך.
  • כדי לזרז את תהליך הקירור, ניתן להניח את כדורי השוקולד המגולגלים במקפיא למספר דקות.
  • הגישו את גליל כדור השוקולד צונן לפינוק מרענן ומפנק, מושלם לכל אירוע. תהנה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות