חיפוש

שקדי עגל ברוטב מרוקאי חריף מתכון של תומר תומס

שקדי עגל ברוטב מרוקאי חריף
שקדי עגל ברוטב מרוקאי חריף מתכון של תומר תומס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

שקדי עגל ברוטב מרוקאי חריף מתכון של תומר תומס

מצרכים:
800 גרם שקדי עגל תחתונים
3 כפות שמן
כוס של חומוס שהושרה בלילה או של סנפרוסט או כל חברה אחרת
כף וחצי פפריקה גרוסה או פפריקה רגילה
כמון
כפית פלפל שחור גרוס
מלח
כפית כורכום
1 פלפל שושקה חתוך לרצועות או גמבה
2 פלפלים אדומים
1 פלפל ירוק חריף
צרור כוסברה
ראש אחד של שום מקולף וקצוץ

אופן הכנה:
1. שמים בסיר מים רותחים עם הכורכום ומבשלים במים את שקדי העגל במשך חצי שעה עד 40 דקות.
2. בסיר אחר שמים את השמן , מוסיפים את הפלפלים(ירוק,אדום ושושקה) ומטגנים קלות.
3. מוסיפים את השום אל הסיר , מטגנים ומוסיפים את הפפריקה וממשיכים בטיגון ומוסיפים מעט כורכום.
4. מוסיפים מעט מים חמים לסיר עם השום והתבלינים וממשיכים בבישול 3-4 דקות.
5. מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס וממשיכים בבישול.
6. מוסיפים עוד כוס של מים חמים וממשיכים בבישול כ-20 דקות.
7. מוסיפים לסיר את הפלפל השחור ומערבבים.
8. לאחר 40 דקות שהשקדים התבשלו והתנפחו , מסירים מהאש ושוטפים במים.
9. קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים לרוטב.
10. חותכים את שקדי העגל ל-2 ואז חותכים לרצועות כמו שהודגם בסרטון.
11. לאחר שהרוטב מבעבע מוסיפים מלח וכמון וממשיכים לערבב.
12. מוסיפים את שקדי העגל לרוטב מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-40 דקות את שקדי העגל ברוטב..
13. אחרי 40 דקות מסירים מהאש ומגישים, ניתן לפזר כוסברה קצוצה מעל למי שאוהב.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות