אגז בנדיקט המלכות של ארוחות הבוקר
חובבי ארוחת בוקר! היום, אנחנו צוללים לתוך העולם המלכותי של אגז בנדיקט. לעונג הבראנץ' הקלאסי הזה יש היסטוריה עשירה כמו רוטב ההולנדייז שלו. אומרים שהמנה מקורה בעיר ניו יורק במאה ה-19, אך סיפורי ראשיתה משתנים. סיפור אחד מציין סוכן מניות, למואל בנדיקט, שהזמין בייקון וביצים עלומות על גבי טוסט במלון וולדורף, מה שעורר את השף ליצור את יצירת המופת הזו. חוט אחר טווה סיפור על איל וול סטריט שהיה צריך תרופה לבבית להנגאובר. מי הגיבור אשר יהיה, אנו מודים להם על שהורישו לנו את מלכות ארוחת הבוקר הזו.
רכיבים:
לרוטב הולנדייז:
- 3 חלמונים
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2 כוס (115 גרם) חמאה ללא מלח, מומסת
- קורט פלפל קאיין
- מלח לטעימה
עבור הביצים בנדיקט:
- 4 ביצים טריות
- 2 מאפינס אנגלי, מפוצלים
- 8 פרוסות בייקון קנדי או סלמון מעושן
- עירית טרייה, קצוצה, לקישוט
- מלח ופלפל לפי הטעם
אפשרויות חלופיות:
החליפו את הבייקון בבייקון הודו או בקר כשר, ואתם מוזהבים. לטוויסט צמחוני, שקול תרד מוקפץ או אבוקדו.
יתרונות תזונתיים:
- אגז בנדיקט חוטף אגרוף, ביצים הן מקור מצוין לחלבון, ורוטב ההולנדייז, העשוי מחלמונים, מוסיף מנה דקדנטית של שומנים בריאים.
- הבייקון הקנדי או הסלמון המעושן מביאים חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3.
- זרקו פנימה כמה מאפינס אנגליים, וקיבלתם לעצמכם ארוחת בוקר מאוזנת עם חלבון, שומנים בריאים ופחמימות.
כמות: המתכון הזה נותן מענה ל-4 נשמות רעבות.
זמן הכנה: 20-30 דקות.
רמת קושי: בינוני.
טיפים למקצוענים בבישול:
- שלמות צייד: שלילת ביצים יכולה להיות מדרון חלקלק. הוסף שפריץ של חומץ למים הרותחים שלך; זה עוזר לשמור על הלבנים האלה בתור.
- הולנדייז: שמור על הולנדייז חלק כמשי על ידי הקצפה מתמשכת והוספת חמאה מומסת לאט. זה כמו טריק קסם של ארוחת בוקר.
- ניהול מאפינס: צולים את המאפינס האנגלים האלה לשלמות זהובה. אף אחד לא אוהב בסיס רטוב מתחת לאגז בנדיקט שלו.
- סווגר הגשה: אל תטילו אותו רק בצלחת; לתת לזה קצת סטייל. מניחים את הביצים העלומות על גבי המאפינס המצופים בייקון, מטפטפים הולנדייז ומפזרים עירית.
הנה לך, מדריך מזדמן לאגז בנדיקט. צאו, כבשו את המטבח ותנו לבראנץ' להתחיל!