חיפוש

אוזני המן במילוי פרג – מתכון חובה לחג

אוזני המן במילוי פרג

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

אוזני המן במילוי פרג – מתכון חובה לחג

אוזני המן במילוי פרג מתכון חובה לחג של אריאלה גולדמן.

מצרכים:

לבצק:
1 כוס קמח
חצי כפית אבקת אפייה
1 ביצה L
60 גר חמאה רכה בטמפ החדר ( לא מומסת)
שליש כוס סוכר

מלית פרג:
רבע כוס סוכר
שליש כוס חלב
1 כף גדושה חמאה
קורט מלח
שלושת רבעי כוס פרג טחון טרי
חצי כוס אגוזים טחונים/ או שקדים גרוסים
1 חלמון L ( לא חובה ואפשר לוותר עליו)
אופן הכנה מופיע בהמשך



מתכונים נוספים:

מתכון לאוזני המן מיוחדים לפורים
אוזני המן פרווה במיוחד לפורים
אוזני המן פורים ללא ביצים

מתכון נוסף של אוזני המן של חן במטבח

קצת על אוזני המן:

אוזני המן הן עוגיות מסורתיות בצורת משולש הנאכלות בדרך כלל במהלך חג פורים . הפינוקים הטעימים הללו נקראים על שם המן, דמות הנבל בסיפורה המקראי של אסתר, שזממה להשמיד את העם היהודי.

אוזני המן עשויות מבצק פשוט של קמח, סוכר, ביצים וחמאה, וניתן למלא אותן במגוון מילויים מתוקים או מלוחים, כולל פרג, שזיפים מיובשים, משמש, שוקולד ואפילו גבינה. המילויים עטופים בדרך כלל בתוך הבצק המשולש, אשר לאחר מכן מקופל ונאפה לשלמות.

מקורותיו של האוזני המן אינם ברורים במקצת, כאשר חלק מהתיאוריות מצביעות על כך שהם היו במקור מאפה פרסי, בעוד שאחרות מאמינות שייתכן שמקורם באירופה במהלך ימי הביניים. עם זאת, ללא קשר למקורם, אוזני המן הפך לסמל אהוב של פורים, ונהנים מהם יהודים ברחבי העולם במהלך החג החגיגי.

מלבד טעמם הטעים, אוזני המן נושאות גם משמעות סמלית לפורים. אומרים שהצורה המשולשת של העוגיות מייצגת את הכובע בעל שלוש הפינות שהמן חבש, בעוד שהמילוי המתוק הוא תזכורת למתיקות החבויה שאפשר למצוא גם בעיצומם של זמנים קשים.

בסך הכל, אוזני המן הם פינוק מסורתי אהוב, ממנו נהנים יהודים ברחבי העולם במהלך פורים. בין אם אתם מעדיפים את אוזני המן שלכם מתוק או מלוח, הם בטוח ישביעו את בלוטות הטעם שלכם ויוסיפו נופך של חגיגיות לכל חגיגת פורים.

אופן הכנה:

1. בקערה נערבב באופן ידני את המרכיבים לבצק עד לקבלת בצק רך, עדין, ואחיד.
2. להכניס למקרר ל 10 דקות.
3. נרדד לעלה דק על משטח מקומח.
4. אחר כך יש ליצור עיגולים עם חותכן .
5. נמלא ב 1 כפית נדיבה במלית.
6. ליצור אוזן המן והכי חשוב להדק את הקצוות
7. בתנור שחומם מראש 180 מעלות – תוכנית אפייה רגילה .אפייה רבע שעה עד שהקצוות מעט זהובים.
צבען של העוגיות צריך להישאר בהיר ומירקמן רך .הן תתייצבנה במהלך הצינון
אופן הכנה מלית פרג:

1. בסיר קטן נשים סוכר, חלב, חמאה ומלח ונחמם על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה.
2. נוסיף פרג ואגוזים טחונים ומערבבים היטב עד שאחיד.
3. נסיר מהאש ונוסיף פנימה חלמון בערבוב מהיר.
4. נצנן את התערובת רבע שעה בטמפרטורת החדר עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח ומתייצבת.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות