מצרכים:
לבצק
3 כוסות קמח כוסמין בהיר/כוסמין לבן/קמח לבן
1/2 כוס שמן קנולה
1/4 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס סוכר
2 ביצים L
2 סוכר וניל
שקית אבקת אפייה
למילוי: ממרח תמרים/שוקולד/נוטלה/ממרח חלווה (אני עשיתי עם ממרח תמרים יצא מדהים)
לעיטור: אבקת סוכר
180° מעלות למשך 15 ד'ק , שימו לב להוראות הכנה.
*שימוש בכוסות 240 מ"ל זכוכית שקופה, לא חד"פ.
אוזני המן – נועם זיגדון
מתכונים נוספים
מיני אוזני המן מתכון מעלף
אוזני המן במילוי פרג – מתכון חובה לחג
מתכון לאוזני המן מיוחדים לפורים
אופן ההכנה
1. במעבד מזון להכניס את כל המצרכים ולהתחיל להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה, תוך כדי עיבוד להוסיף את המיץ תפוזים. ניתן להשתמש במיץ תפוזים טיבעי ללא תוספת סוכר, שימו לב שהבצק לא יצא אחיד במעבד מזון אך אל תדאגו כשתעבירו לשולחן העבודה ותעבדו מעט בידיים הוא יתאחד. הבצק יוצא רך מאוד לא קשה ולא יבש, תרגישו אותו תראו איך הוא.
2. להפעיל תנור על 180° חום עליון-תחתון לחלק את הבצק לחצי , לפזר מעט קמח בשולחן העבודה ולהתחיל לרדד לא דק מידי. לשים במרכז מעט מהמילוי, מי שאוהב יותר אז כמובן שאין בעיה.לסגור קודם למעלה ומתחת לאדק לצדדים, להניח בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה וכך לעשות עם השאר.
3. להכניס לתנור על תנור שחומם מראש, 15 ד'ק בתנור ולהוציא החוצה. בהוצאה מהתנור הן יראו לכן רכות ושהן לא מוזהבות, הן מוכנות וזה בסדר תוך כמה ד'ק ספורות הן יהיו אחרת ויהיו יותר יציבות. לפזר בנדיבות אבקת סוכר, ולאכול בשמחה. בתאבון לכולם בריאות ושמחה .
מתכון של מוריה.