5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

אורז ביריאני הודי מתכון מנצח

ביריאני הוא תבשיל אורז הודי מסורתי, המורכב משכבות של אורז, בשר (או ירקות), תבלינים וירקות. מקור המנה הוא בהודו, והיא פופולרית בכל רחבי היבשת.

ביריאני הוא מנה עשירה וטעימה, המתאימה לכל ארוחה. היא יכולה לשמש כמנה עיקרית או כמנת פתיחה, והיא תמיד תהיה פתרון מרשים ומיוחד.

ארץ מקור

ביריאני הוא מנה הודית, ומוזכרת לראשונה בכתבים מהמאה ה-13. המנה התפתחה עם השנים, וישנן כיום אינספור גרסאות שונות שלה.

רשימת מרכיבים

הוראות הכנה

  1. שוטפים את האורז היטב ומסננים.
  2. מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  3. מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים עוד דקה.
  4. מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד דקה.
  5. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא משחים.
  6. מוסיפים את האורז, חלב הקוקוס והמים ומערבבים היטב.
  7. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים.
  8. מבשלים כ-25 דקות, עד שהאורז מוכן.

טיפים

וריאציות ושיפורים

דרגת קושי

קל-בינוני

זמן הכנה נדרש

כשעה

הצעות הגשה

ביריאני מוגש בדרך כלל חם, עם צ'אטני או סלט ירקות או רוטב חריף.

מניע לפעולה

ביריאני הוא מנה טעימה ומיוחדת, שמתאימה לכל ארוחה. היא קלה להכנה וניתן להתאים אותה לכל טעם. אז למה אתם מחכים? קדימה להכין ביריאני!

יתרונות תזונתיים

ביריאני הוא מקור טוב לסיבים תזונתיים, חלבון וברזל. הוא מכיל גם כמות קטנה של שומן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות